bugün

sözlük yazarlarının itirafları

geçen günlerde yaşadığım ve bir şehir magandasına bir kıroya onun anlayacağı dilden verdiğim ders ile ilahi adaleti sağladığıma inandığım olayı anlatmak isterim.

Alışveriş yapacağım marketin park yerine arabamı park edecekken bir hanzonun engelli bölümüne arabasını park edip hızla markete girdiğini gördüm. Adam sapasağlamdı üstelik parkta başka boş yerlerde olmasına rağmen oraya umursamadan park edip gitti Böyle tiplere uyuz olduğum için arkasından seslenip uyardım duydu ama arkasına bile bakmadan boşver der gibi elini sallayıp içeri girdi.

bende peşinden içeri girdim duruma çok sinirlenmiştim sağa sola baktım ama koskoca markette herifi göremedim ya sabır çekip alışverişe başladım.

Bir süre sonra manav reyonundan bağırma çağırma sesleri duydum bir baktım bizim hanzo, reyonda çalışan çocuğa saydırıyor. olay ne tam anlamadım. ama oraya doğru yöneldim. Herif susmak bilmiyor zavallı çalışan çocuğa hakaretler yağdırıyor.

-sen kimsin? ben müşteriyim. saygısız ,terbiyesiz 900 liraya çalışıp birde artislik yapıyorsun... vs. çocuk kıpkırmızı cevap bile veremiyor. olayı anlamak için çocuğun yanına gittim hayırdır ne oldu? diye sordum. çocuk anlattı. hanzo gelmiş reyondaki bazı sebzeleri beğenmemiş çocukta taze abi bugün geldi demiş. vay sen misin bunu diyen. neden onu kaydırıyormuş kendisi anlamazmıymış sebzeler çürükmüş falan filan...çocuk valla abi bugün geldi ben sadece bunu dedim, dedi. olayın çıkış noktası bu.

herife gıcıktım böyle davranınca iyice uyuz oldum. dayanamayıp müdahale ettim. varsa şikayetini market müdürüne iletmesi gerektiğini her ne olursa olsun toplum içinde böyle hakaret etmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledim. ayrıca park yerinde yaptıklarını anlattım tartışma büyüdü itişip kakışmaya başladığımızda güvenlik geldi bizi ayırdı . heriften hırsımı alamadım.

sinirden elim ayağım titriyordu. marketten çıktım. park yerine arabamın yanına döndüm. baktım bizim hanzonun arabası hala engelli park yerinde duruyor. fırsat bu fırsat dedim böyle ayılar uyarmakla, konuşmakla, yaptığının hatalı olduğunu anlatmakla yola gelecek tipler değildi. onlarla onların anladığı dilden konuşmalıydım. bindim arabama boylamasına arkasına park ettim ki çıkamasın delirsin. sonra avm nin sinemasına gidip terminatöre bilet aldım.

2 saat izledim. çıkışta artık olacaklara hazırlıklı olarak park yerine doğru yola koyuldum. baktım bizimki fellik fellik arabanın sahibini arıyor. zaten birbirimize sinirliyiz birde baktı arabanın sahibi benim. eee ben de zaten bahane arıyordum. tekrar kapıştık. ama bu sefer güvenlik falan ayıramadı. bir kaç yumruk yedim ama epeyde çaktım.iyice dövdüm. şimdi mahkemeliğiz.

-pişman mıyım? asla...