gelecekteki evlat

yavrum;

Eminim ki, Bütün hamilelik boyunca acaba iki kolun, iki bacagın var mı, aklın fikrin yerinde olacak mı diye kafayı yedirteceksin bana. sonra da, tüm hayatın boyunca alacağın kararlar ile.

ilk önce dersinden zayıf aldığın için eve gelmeye çekineceksin. Seni bütün derslerden 5 al diye doğurmadığımı bilesin.

daha sonra ergenlik denilen şeye girip beni ve tüm aileni küçümsemeye, ortalıkda bağırıp çağırmaya başlıcaksın. tıpkı benim gibi ilerde yaptıklarından utanacaksın ama inan utanmana bile gerek olmayacak.

Bir an senin aslında çok genç olduğunu unutup, Okuyup çok iyi yerlerde olman için basının etini yicam. Sana kısıtlamalar, engeller koyucam ve bütün bunları "senin için" yapıyorum dicam sana. Affet anneni, çünkü o seni yaradılmışların arasında en mükemmeli olarak görüp, hep en mükemmelini isteyecek.

Evinden ayrılıp, ayaklarının üstünde durmak için gidiceksin. Özgürlük diye nutuklar atmaya başlıcaksın bana. Umarım senin düşmelerine izin verebilirim.

Nihayet bir iş sahibi olucaksın. Bencillik olacak belki ama, kazandığın ilk para ile benim evime gel. Elinde bir ekmekle.

soyun devamı olsun diye doğmadığını, gerçekten yürekten istenildiğin için hayatta olduğunu bil. amacın, hep en iyi, en doğru olmak değil. Hatalar yap, dizlerin kan içinde kalsın düşmekten. ama her zaman kalkamasını bil, Yürekli ve vicdanlı ol.

Biliyorum, asla seni ilk kucağıma aldığım an kadar masum kalmayacaksın. Hataların olacak. Evinin kapısını cekip gittiğin günler olacak. geri dönmeye asla çekinme. bilirim, en cok hatayı geri dönemeyecek bir kapısı olamayanlar yapar.
her yanlışının koşulsuz ve şartsız affedileceğini bil.
daima kaderini sev ve gülümse.

Tüm dualarım senin için olacak. Kendim için, sadece senin acını görmemeyi dileyeceğim...
© copyright 2005 - 2026