bugün

cennet papağanı

çok ilginç bir olay anlatacağım bu papağanla ilgili.

8-9 ay önce ablam, çok gürültü yaptığı gerekçesiyle erkek papağanını bana verdi. çocukluğumdan beri muhabbet kuşu beslerim ama ilk defa bu kadar güzel bir kuşa sahiplik edecektim. aldım kuşu. birkaç ay tek başına kafesinde yaşadıktan sonra yakın bir arkadaşımdan bir de erkek muhabbet kuşu aldım. ikisini aynı kafese koydum. alıştılar birbirlerine. aradan bir süre geçti ve bunlar öpüşmeye, birbirlerini kaşımaya, kur yapmaya başladılar ama hiç çiftleştiklerini görmedim. ihtimal de vermiyordum zaten ikisi de erkek olduğu için, düne kadar.

yaklaşık 1 aydır yastıkla koltuğun arasındaki boşluğa girip kendisine yuva hazırladığını dün sabah anladım. yastığı kaldırıp baktığımda bir tane yumurta ve saldırgan papağanımla karşılaştım.

şimdi oğlum diye sevdiğim, ilgi gösterdiğim kuşun aslında dişi çıkmasına epey şaşkınım. sırtımdan vurulmuşa döndüm sözlük. bunun yanında muhabbet kuşuyla papağanın çiftleşmesi sonucu nasıl bir yavru alacağımı merak ediyorum. ilk yumurta ile başlayan 1 haftalık süreçte günde birer tane olmak üzere toplam 4-5 tane yumurta yapıyorlarmış.

mesai bitsin de yeni yumurta var mı yok mu kontrol edeyim diye sabırsızlanıyorum.

tanım: muazzam güzellikte ve sahibine büyük sevgi besleyen, elinizden çekirdek, fıstık gibi yiyecekler yiyen, sinirlendiğinde etinizi koparacakmışçasına ısırabilen bir kuş türüdür.

edit: şu anda 3 tane yumurta var. çok enteresan. bakalım ne çıkacak.

edit2: uzun zaman geçmiş üzerinden ve güncel bilgi vermemişim. yumurtalardan bir şey çıkmadı maalesef. papağanım da 2 günde 1 yumurta yaptığı için daha fazla dayanamadı ve öldü. başımız sağ olsun.