yüce türk devletine kürdü olamayan bir kürdün özrü

evet çok doğru aznlık hakları vermedik size sizi de bizden sandık kendi haklarımızı verdik bizde buna özürdileriz. ermeniler üst rütbede asker olamaz milli kuruluşlarda çalışamazken sizden cumhurbaşkanı bile çıkardık özürdileriz. aynı dindeniz diye allahın belası o coğrafyada yanıımızda(çaldıran)savaştınız diye size toprak açtık kucak açtık özürdileriz. yetmedi padişaha bağlılık mektupları, egemenliği altına girme isteği ile mektuplar gönderdiniz kardeşiz diye cevap verildi vallahi bilmezdik o bağlılık mektuplarının birtek posta hattında bağlı kaldığını özürdileriz.

evet dilinizi kullandırmadık çünkü birleşmiş uluslardan oluşan fermanları 3 dilde okutulan bie imparatorlukta nasıl arkadan hançer yediğimizi gördük, düşünceler,dinler ayrı olsada aynı dil de aynı duyguda buluşalım sonra bizim dilimizden anlamıyosunuz diye isyan etmeyin istedik valla bilemezdik kıçımıza pompalı takıcağınızı özürdileriz.en faşitt tarih sizinki dediniz doğru ama benim dedem dağa çıkıp sırf kürtsünüz ve yaşadığınız yer bize fazla geliyo anlayışıyla ciğerlerini taramadı sizin dedelerinizin. ama ben sırf yaşadığımız toprak size batıyo sizin ırkınızın hakkı diye en yakınımı canımı arkadaşımı bıraktım o toprakta onu kaybettim hatası türk olmaktı hah oysa türk bile değilidi.

evet kanlı bir tarih bilincim var benim ozanımın kanının aktığı toprağı hiç unutmıycam..malazgirtte kanınızı döküp kardeş olduğumuzu unutmadığım gibi.ve asla ne yaşadığım düzende nede bu devlette sizinde özgürlüğünüzü,kültürünüzü renginizi unutmadığım gibi ama sizde eritmeye kalktınız ya onuda unutmadığım gibi canlar yaktınız ya onu da unutmadığım gibi...
yetmedi belli bir ideolojiyi kendinize has zanettiniz rusyadan çıkmış düşünce pek mi yakışı size.siz şimdi bağırsanızda halkların kardeşliği diye biz 600 yıl önce de kardeştik işte lazıyla,alevisiyle,çerkesiyle,kürdüyle,arnavutuyla.olmasayıdık tarihte birkaç kıtada hüküm sürmüş imparatorluk olurmuyduk sizce...kimle yarıştığına bir bak dikkat et bence. yada çık dağa güldür beni yine.
kanlı tarihimiz var evet ama emin olun dağa çıkıp kardeşi uyurken,çocuğu okurken vurucak kadar serefsizce değil savaş meydanlarında türküyle,kürdüyle,çerkesiyle.

ben arşivi açarım kardeşliği belgeleriyle anlatırım bukadar yıl alınan topraklar fethedilen ülkelere bırakıldı özgürlük bu bir iktidar yarışı olsa sizde bu düzende asimile olmazmıydınız sizce.sizi sevmedik mi yılmaz erdoğan gazetede yazdıda yok kürtsün yayınlanmaz mı dendi,yılmaz güney filmleri hala oynamıyormu türk televizyonlarında hala anmıyormuyuz saygıyla yada yaşar kemal kürt diye daha az mı yazar oldu bestseller değilmi hala,türk gençlerinin kürt kardeşlerinin idolu daha mı az oldu.ermeni diye ayrı okullarda okumak zorunda bırakılan rum diye ince yoğrulmuş bir dışlamaya maruz kalan diğer kardeşlerimiz yanında sınıfımda 50 kişiden 25inin kürt olması tesadüf mü şansmı sizce!

önce kardeşlik deyip toprak paylaştık söyleyin allah aşkına kuzum suan ne batıyor size. isterseniz habil ile kabil olalım ama unutma allah kendisini ondan büyük görenleri sevmez o sıratta kim geçer kim kalır sizce..

yaşasın halkların kardeşliğide bu hesep toprakta niye olmuyo sizce.aynı toprakta kardeşinle yaşayamıyosun niye! diyarbakırda gözünüze çok mu battık çok mu canınız sıkıldı önünüzden bir türk geçince doğru kardeşte olsak biyerde kafatası faşitliği bu olsa gerek işte...

kendisi türk olmayan sevgilisi müslüman olmayan annesinin babası çerkes olan bir türkün özrü buda nasıl..