bugün

semih şentürk

evet yetenekli ama yetenekleri abartılmaması gereken bir futbolcu. sağına soluna indirdiği toplardan bahsedilmiş, hele ki bu hakan şükür'le mukayese edilerek yapılmış ki pek komik olmuş. semih'i milli maçlarda da izledik, boyuna göre işlevsel olabilir, ama hava hakimiyeti konusunda karşılaştırıldığı hakan'ın ölüsünden bile gömlek gömlek aşağıdadır, fazlası abartıdır, komiktir.

gençlerbirliği'ne attığı gol ile tekniği açıklanmış..çok komik..dünyanın neresinde insan attığı gol ile tekniği konusunda not alır? hele ki tekniğinin sınırları belli iken. bunu yazanlar bilmez mi ki o golün 15 metre daha uzağından, daha zorunu, aşırtma olarak hakan şükür milli takım'da isviçre'ye karşı atmıştır. hakan şükür'ün tekniği çok mu üst düzeydir? ya da takoz recep? orta sahadan gol atmış bir oyuncu kendisi de, aynen bülent korkmaz gibi. bu değerler ile tekniği eşleştirmek...kusura bakmayın ama çok komik.kaldı ki, forvet oyuncusu teknik olmak zorunda değildir..şöyle bir türkiye ligine bakıyorum, büyük küçük hiç bir takımda teknik becerileri vasat üzeri bir forvet göremiyorum..avrupa'da da bu örnekler sınırlı. adebayour(arsenal), eto'o(barcelona),van nistelrooy(r.madrid),wayne rooney,luis saha(manu),inzaghi,gilardino(ac milan),trezeguet(juventus),toni(b.munchen),nihat-forlan(villareal) gibi.daha uzar liste tabi ki. ha, teknik olmasın mı? elbette ki forvet oyuncusunun bileklerinin inceliği, adam eksiltme özellikleri, kreativitesi ekstradır, çok faydalı olur..ibrahimovic, henry, drogba gibi. ama olmasa da bu adamdan cacık olmaz denmez..

tabi ki kezman yerine genç semih'in oynamasını, avrupa'da ülkemizi temsil etmesini canı gönülden isteriz, memnun oluruz..ama türk milletine has gereksiz poh pohun da lüzumu yok.

bir de şu var ki; eğer gelişimine devam edecekse bir zahmet tuncay şanlı'ya benzemesin, insanı çileden çıkartmasın. başarılıdır ya dahi değildir, ayrı bir tartışma yaratmak istemiyorum burada ama tuncay bana göre futbolcu kumaşı taşımıyor. örnek alınacak zibilyon tane adam var..