bugün

semih şentürk

fenerbahçeli olmayanların hakkında eleştiri yaparken ya atmamaları gereken ya da atacaklarsa ölçülü atmaları gereken futbolcudur.
hava toplarında bariz üstünlüğü vardır. sağına soluna, kendisinden 10-15 cm kısa olmasına rağmen en az Hakan Şükür kadar top indirmektedir.
hızlı değildir ama çabuktur hatta denilebilir ki Türkiye'nin ayakları en çabuk forvetidir. ortalama bir forvet oyuncusundan daha fazla top tekniği vardır. top tekniği yeterli olmayan adam gençlerbirliği'ne o golü atamazdı.
her maçta 3-4 gol kaçırmaz. bazı maçlarda 3-4 pozisyonu harcayabilir ancak tribünden kombinesi olan bizlerce ya da maçları evlerinden izleyen futbol severlerce iyi bilinir ki kezman oynadığı dönemde her maçta 3-4 pozisyonu harcar ve bu genellenebilir.

diğer özelliklerine gelince,
takipçidir.
fırsatçıdır.
nerede durması gerektiğini bilir.
bir de bundan sonra ara sıra uzaktan gollerini de izleyeceksiniz.

--alıntı--
genç semih'in her maç kaçırdığı 3-4 net pozisyonu kezman kaçırmış olsaydı-ki kaçırıyordu hayvan- şu sıralar muhtemelen uçak bileti elinde yeni transfer olduğu ülkenin yollarında geziyordu.
--alıntı--

yorum mudur şimdi bu? henüz 24 yaşında olmasına rağmen 9 senedir fenerbahçe'de oynayan, camiamızın elinde büyüyen bu yetenekli çocuğa kezman kadar şans verilse idi son 2 senede attığı golün 2 katını atardı. unutmamalı ki bu semih daum zamanında sezonu 30 dakika gibi bir ortalama ile bitirip 10 gol atan bir çocuktu. kısaca semih çeşitli özellikleri düşünüldüğünde türkiye'nin en iyi bir kaç santrforundan birisidir. kendisini daha da geliştirecek ve tuncay şanlı gibi o da birkaç sene sonra ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil edecektir. bu ve benzeri ters yorumlar bu kardeşimizi daha iyi motive etmektedir.