yazım yanlışı

kendi adıma en vahim olanı "dahi anlamındaki de" nin insanlar tarafından bir türlü anlaşılıp doğru kullanılmayışıdır. ben bu "de" ye haksızlık edildiğini düşünüyorum efendim. kardeşi "ki" bu kadar muzdarip değil bu durumdan. çünkü insanlar "ki"nin hangi durumda ayrı yazılmasını bilmediklerinden ötürü yanlışlık yaparken "de"nin ayrı yazılması gerektiğini bilmelerine rağmen önemsemedikleri için bunu hatta 'aman ne olacak sanki' tavrıyla karşıladıkları için bile bile, göz göre göre bizim "dahi anlamındaki de"mizi ayrı yazmak yerine kelimeye bitiştirveriyorlar. oysa şöyle bir baksalar nasıl bir görüntü kirliliği yarattıklarını kendileri de görecek ler ama... neyse...
efendim ben burdan affınıza sığınarak birkaç kelimenin yazımında yapılan hatalardan duyduğum rahatsızlıktan ötürü nasıl yazılması gerektiğini paylaşmak istiyorum.*
alt alta sıralamak gerekirse
her bir
her bir şey(bu tdkda yok. kendi kişisel kanaatimdir ki, bir şey ayrı yazılıyorsa her bir şey de ayrı yazılır. 'her birşey'şeklinde yazılamayacağını düşünüyorum, aksi savda olanları saygıyla dinleyeceğimdir.)
her daim
her dem
herhangi*
herhangi bir
herhangi bir şey
herhalde (belki anlamında)
her halde (mutlaka anlamında)
her şey (tdk'nın yazım klavuzunda nasıl yazılacağı gösterilmemiş ancak sözlüğünden bir örnek vermem gerekirse, "kuşsütünden başka her şey var" demiş tdk)
hiçbir*
hiçbir şey(yanlış yazımları: hiç bir şey/ hiç birşey/ hiçbirşey)
hiç kimse
bir an
bir an evvel
bir an önce
bir anda
birçok*
birkaç*
birtakım(sıfat, "Aklından son süratle birbirini tutmaz, birtakım düşünceler geçiyordu."- H. Taner.)
*Biraz, birkaç, birkaçı, birtakım, birçok, birçoğu, hiçbir, hiç­biri, herhangi belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak biti­şik yazılır.kaynak:
http://www.tdk.gov.tr/TR/...49816B2EFD4E0E8C92CD73B10