bugün

eroin

Kurtulması en zor uyuşturucu madde.Hem fizyolojik hem psikolojik olarak bağımlı olursunuz. Kurtulması zor ama imkansız değildir.ilk olarak kişinin kendisi bırakmayı isteyecek bu isteme duygusunu yaratmak için sevgi ve mutluluk göstermek şart , bağımlı kişinin bilinç altında ben değerliyim , yaşamak için sebebim var gibi düşünceler sokmak lazım.Aksi taktirde zorlamayla olmuyor malesef .bir odaya kitlesenizde kriz sırasında yapmayacağı şey yoktur, sağa sola kafa atabilir , etrafdaki sivri bir cismi koluna sokabilir(kalem gibi) , tırnaklarıyla vücudunda yaralar açabilir ki eroin kullanan kişilerin yaraları iyileşmez , bir sinek ısırığı 1 ay durabilir.Sonuç olarak anne babalar en sonunda çocuğunuza kendiniz para verip yollarsınız ve ya kendi elinizle çocuğunuzu beslersiniz. Bu gibi durumlarda yapılacak tek şey amateme gitmek , 18 yaşından küçükse (bkz: çematem)e En iyi (bkz: amatem) desteğini ankara numune , adana ruh ve sinir hastalıkları has. ve istanbul bakırköyde alırsınız. Kimse size nereden temin ediyorum diye sormaz , sorulsa da cevap vermek zorunda değilsiniz , hem kaydınız da tutulmaz.

Bu aşamaları geçtik diyelim peki amatemde ne var diyeceksiniz , ilk önce test var , idrar testiyle rahatlıkla anlaşılır zaten ne tür madde kullandığınız bunun dışında damardan alımlar göze alınarak AIDS, Hepatit C, Hepatit B testleride yapılır , sonrasında da duruma göre hasta yatarak tedavi veya ayakta tedavi görmeye başlar her ikisinde de Rehabilitasyon programı uygulanır. Ayakta tedavi görenler için , her zaman olmasa da çoğunlukla eroinden alınan hazzı engelleyen (bkz: Naltrekson) etkin maddeli ilaçlar verilir.

En iyi tedavinin yatarak tedavi olduğunu söyleyebilirim , hem daha aktif bir psikoterapi alırsınız hem (bkz: yumuşak oda)mız var hemide (bkz: bupronorfin) etkin maddeli ilaçlar ile çok daha rahat bırakabilirsiniz bu illeti. En meşhuru (bkz: Suboxone) , içinde heroin barındıran fakat yan etkileri heroinin kendisinden daha az bir ilaç. Eroini bıraktım derken bu ilacın bağımlısı olabilirsiniz yani .Bu ilacın kırmızı reçete ile satıldığını almak içinse amatem ve ya çematemden alabileceğinizi söylememe gerek yok herhalde. Bütün bu tedavi süreci ardından yapılması gereken şey , yeni bir yer , yeni bir iş , yeni bir ortama adım atmak olmalıdır.10 yıldır eroin içmeyen biri bile bir ortama girerek yeniden bağımlı hale gelebilir.Ben kişilerin eski arkadaşlarıyla konuşmayı geçtim , sosyal ağları kullanmasını bile tavsiye etmiyorum. Spora başlasınlar , tiyatro sinema bisiklet vs vs vs bir sürü yeni hobi bulsunlar kendilerine , sonuçta artık yeni bir yaşama adım attınız , o zayıf , her tarafı yara izli halinizden kurtuldunuz. Son olarak evli değilseniz evlenin , bir hayat arkadaşı çoğu ilaçtan daha faydalı gelebilir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar