bugün

2007 öncesi akp vs 2007 sonrası akp

görünürde ilk teşhis dikta psikolojisi gibi görünsede nedenler başkadır.

hepimizin malumu bu ülkede partiler yada hükümetler halkın arasından seçilerek temsil edilerek çıkmıyor. bütün liderler önce abd ziyareti yapar gerekli vaadleri verir gerekli desteği alır ve seçime girer/hükümete gelir.

akp'de bir proje partisidir. ilk 5 yıllık süreç ülke içinde kaybedilmiş ekonomik ve idari istikrarı gerekli desteklerle sağlamıştır. bundan sornra ki süreç tamamen verilen vaadlerin yerine getirilmesi (kürt açılımı, ortadoğu ilişkileri; bildiğiniz üzere komşularla sıfır sorun politikasından nerelere geldik vb. süreçler) bu vaadler yerine getirilirken ortaya çıkan sorunlar da (askerin müdahalesi) balyoz ve ergenekon süreçlerini getirdi.

cemaatle girilen ortalık kopya skandalları, yargıyı ele geçirmeleri ve kendilerine yan bakan ve bakmış rahatsız oldukları herkesi ve askerleri içeri aldırmaları, yargıyı keyfi kullanmaları vs vs.

tüm bu süreçler son 7 yıldır ortaya çıkan bütün sorunların en büyük nedenleridir. filler kendi aralarında kavga edince millette arkasından neler çevrildiğini azda olsa gördü inanan inandı inanmayan inanmamaya devam ediyor.