bugün

better call saul

öyle bir dizi ki resmen ergen ayırgacı lan. bildiğiniz gibi ergenler yavaş akan hikayeyi, derin konuları, uzun yazıları sevmez, zorlanırlar. bu diziyi beğenmeyen değil, yavaş ve sıkıcı diye beğenmeyen resmen ergendir. öyle bir dizi ki, sinema sektöründe çoğu filmde bulunmayan derinlik ve konu işlenişi bu dizinin her bölümünde var.

bir karakter nasıl yaratılır, bir karakter ve çevresindeki diğer karakterlerin algısı, derinliği nasıl ekrana yedirilir canlı canlı ders veriyorlar resmen. çoğu filmde bile böyle derinlik yok lan. mesela filmlerin çoğunda baş roldeki karakter olaylara aniden giriş yapıyor, kim bu ? neyin nesi ? yok... hatta başrol oyuncusu haricindeki diğer karakterlerin hiç bir işleyişi hiç bir arka planı anlatılmıyor. sinema sektöründe bile zor yakalanan derinliği better call saul'de her bölüm izliyoruz.

far cry 3 oyununu oynayanlar bilir. sıradan bir gençten doğa savaşcısına dönüşen şahane karakter gelişimini biliyorsunuz. breaking bad ve saul'de bunun dört beş kat daha kaliteli versiyonu yapılıyor hem de !!!! her karakter!!! için.

ohaaaa çekmek istiyor insan*, tuco salamanca gibi bir sezonda en fazla beş on dakika görünen bir yan rol oyuncusu bile arrow, person interest gibi orta halli dizilerin baş rollerinden daha popüler ve daha çok ilgi topluyor.

öyle bir dizi ki her karakteri efsane, hangisinin hayatını çeksen başka bir dizi olur lan.

kendi evrenini yaratmış efsaneeeeee bir dizi.