evrimi kabul etmeyenlerin inandıkları şeyler

kimisini vahim bir kafa karışıklığına sürükleyen şeylerdir.

öncelikle tufan "bölgesel tufan" olarak sunuluyor. tufan bölgesel olacaksa neden gemi yapmak ve "tüm" canlılardan çifter çifter doldurmak lazım geldiği, çekip gitmenin daha mantıklı bir tutum olup olmadığı üzerinde düşünülmüyor bile!.. zaman içinde karaların sular altında kaldığı, suların içinden karalar çıktığı tabi ki bilimsel bir gerçektir ama ani bir tufanla alakası yoktur. milyonlarca yıl içinde gerçekleşen olaylardır ve ayrıca hiçbir zaman tüm karalar su altında kalmamıştır; zaten buna yetecek kadar su yoktur dünyada.

kuran'da dağların "yaratılma sebebi" olarak yer sarsıntılarının "önlenmesine yaradıkları" iddiası gösterilir (Nahl, 16/15, Enbiya, 21/31, Lokman, 31/10). oysa dağların yer sarsıntısı önleme gibi bir fonksiyonu yoktur. ya kuran'ın asıl iddiası o olmamakla beraber, yer sarsıntısından mütevellit ölümleri azaltırlar mı? onu dağlık lizbon sakinlerine ve dağlık japonya'nın sakinlerine sormak lazım!... bu arada "plato" dediğin dağ tepesindeki düzlüktür zaten!...

benim işaret etmeye çalıştığım nokta şudur: en şiddetli ve en sık yer sarsıntıları, sözde yer sarsıntılarını önlemek gibi bir işlevi olan dağlık bölgelerde oluşur. bilmem buna itiraz edecek olan çıkar mı?

bu da (bkz: insanın geçirdiği evrimi kanıtlayan fosiller) "ara form yok" diyenlere gelsin!..