bugün

mirastan erkeğe iki kadına bir

Miras' ta erkek tam, kadınsa yarım alır. Böyle bir şey olur mu: Aman aman aman... bunu diyen kafir olur; çünkü bu Kur'anda geçmektedir. Tabi erkeğin hoşuna gittiğinden 'Ne güzel islam be!' , kadının hoşuna gitmeyince 'Ne biçim taksim be!'... işte kadın böyle derse dinden çıkar, kafir olur. Çünkü Allah' ın taksimine karşı gelmiş olur.

Erkeğe tam veriliyor, kadına yarım. Neden? Çünkü erkeğe bir de kadından farklı olarak, çoluk çocuğa bakma görevi veriliyor. Kadına çoluk çocuğa bakma, çalışma mesuliyeti yüklenmiyor, bu görev kocasına ait. Kocası yoksa babasına, babası yoksa amcasına, dayısına, onlar da yoksa islam' da o görev beytül mal yani devlete ait (Türkiye, islam devleti olmadığından bu,bizim ülkemizde geçerli değil. ) Yoksa hiçbir islam Devleti demez ki kadına çık dışarı efendim, geçimini kendin sağla! Kadın kendisi isterse çalışabilir islam düzeninde, belirli şartlar sağlandıktan sonra o ayrı mesele. Şeriatta, devlet o kadına bakmakla görevlidir eğer kimsesi yoksa. Kimsesi varsa da devlet ona öyle bir baktırır ki, evine de süpürttürür yani; yeter ki islam yürürlükte olsun. Ne demekmiş o; kadını çalıştıracaksın erkeklerin arasında da o kadar para kazanmışsın babası, amcası ya da dayısısın; bakmıyorsun kocasını kaybetmiş kadına! Zaten kocası yaşıyorsa gidip kocası çalışacak. Bu islam' dır, kafan karışmasın. Sen şimdi tabi ki şu andaki ortama bakıyorsun, şu anda her şey normal gibi geliyor değil mi? Gelmesin, islam bu konuya da açıklık getirmiştir.

islam'da, geçimini kazanması, ailesine bakması farz olduğu için erkeğe tam miras verilir. Kadına zaten kocasının bakması farzdır, babasından da bir yarım verilir. Bunlar adalettir, eşitlik değildir. islamiyet' te kadın-erkek eşit değildir. islam ise tam bir adalet dinidir, birbirine karıştırmayalım. Ayrıca islam' da kadın erkek eşit değildir için bakınız: (#26728313)