bugün
- yıkaması en zor mutfak aracı14
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum6
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor11
- sözlükte kavga etmek5
- yaz aylarında bol bol kadın ayağı görmek10
- 35 yaş üstü erkeklerin genç erkek gibi giyinmesi16
- cilgincapkin219
- buddy dudeye övgü entrysi giren tipler18
- 2026 dünya kupası şampiyonu olacak takım4
- buddy dude21
- memeleri füze gibi kadın13
- karton toplayan abi6
- mermi abla4
- gecenin şiiri4
- musallada duran kendini beğenmiş tabut3
- kızıl cin4
- mor semsiyeli yabanci6
- kabuksuz kaplumbaga6
- neden herkes aynı şeyi söylüyor2
- sözlüğün kırbacı10
- bisiklet marka tavsiyesi9
- dünyanın en güçlü nükleer olmayan bombası3
- rüzgarın yönünün terse dönmesi4
- dergi hakemi olmak2
- ilahi adaletin tecelli etmesi5
- artık online sayısını göremiyor olmamız4
- güzel götlü kız vs güzel gözlü kız7
- zaman baba11
- sözlüğün eski tadının olmaması8
- cevdet arıkan2
- ali şen2
- değmeyecek konular için zaman harcamak3
- plajda yakınlaşan çifte kızıp sitem eden kadın4
- gocu25
- özet geç3
- sigara içmeyenler üzülünce ne yapıyor sorunsalı13
- gelinen noktanın keyif vermesi3
- esenyurtta hong konglu kadını dolandıran nijeryalı2
- enayimiknatisii12
- gurbetçilerden nefret etme sebepleri3
- başlığa görsel eklemek3
- 40 yaşında hala evlenebileceğini zanneden erkek17
- uysaljakoben17
- adalet diye bir şey yoktur2
- sözlükte hedef göstermeden yazabilmek4
- chp'nin hali ne olacak46
- onlyfans7
- birbirinin değerini bilen birkaç insan2
- atatürk'ün boyunun 164cm olması16
- masklavi'nin düşünceleri18
Hemingwayin ilk romanı. Amerika yazınının 20. yy'ın ilk yarısındaki öncü eserlerinden biri olarak gösterilir. Gerek anlatım biçemi gerekse de kullanılan kelimeler, yazın tarihinde yepyeni bir tarzın başlamasına sebep olması ve bu tarzı, yazarın geri kalan tüm kitaplarında benimsemesi-benimsetmesi Amerikan edebiyatında önemli dönüm noktalarından birini oluşturur.
Bir kitap nasıl yazılır? Nasıl yazar olunur? Sorularının cevabını bulabileceğimiz nadir eserlerden biridir "güneş de doğar". Okumak, görmeye ve işitmeye nazaran sıkıcıdır. Bu yüzden yazılı anlatım, olabildiğince hedefe dönük, yalın ve çoğu kez de yüzeysel olmalıdır. Bütünü kısa kısa parçalara bölüp yazıya dökmek, okuyucunun ilgisini arttıracaktır. Hemingway bu unsuru kitabında, haddim olmayarak yazıyorum, başarıyla gerçekleştirmiş. Diğer yandan kısa cümleler ile noktalama işaretlerinin aşırı kullanılması da kitabı bölümlere ayırmak kadar okuyucu üzerinde olumlu etki yaratır ki, örnek vermek gerekirse, bu eser biçilmiş kaftan misalidir.
Biçemindeki sadelikle; toplum içerisindeki üst tabakanın günlük yaşayış tarzını anlatan kitap içerisinde; aşk, keyif, tutku hislerini her roman karakterine eşit miktarda serpilmiş; kitabın kısa kısa bölümlere ayrılmasıyla da okunması daha keyifli hale getirilmiştir çırak yazar Hemingway tarafından. ayrıca sinemaya uyarlanan tek Hemingway eseridir.
-"ah, jake" dedi brett. "birlikte ne güzel vakit geçirebilirdik."
-"evet" dedim. "böyle düşünmek ne güzel, değil mi?"
Bir kitap nasıl yazılır? Nasıl yazar olunur? Sorularının cevabını bulabileceğimiz nadir eserlerden biridir "güneş de doğar". Okumak, görmeye ve işitmeye nazaran sıkıcıdır. Bu yüzden yazılı anlatım, olabildiğince hedefe dönük, yalın ve çoğu kez de yüzeysel olmalıdır. Bütünü kısa kısa parçalara bölüp yazıya dökmek, okuyucunun ilgisini arttıracaktır. Hemingway bu unsuru kitabında, haddim olmayarak yazıyorum, başarıyla gerçekleştirmiş. Diğer yandan kısa cümleler ile noktalama işaretlerinin aşırı kullanılması da kitabı bölümlere ayırmak kadar okuyucu üzerinde olumlu etki yaratır ki, örnek vermek gerekirse, bu eser biçilmiş kaftan misalidir.
Biçemindeki sadelikle; toplum içerisindeki üst tabakanın günlük yaşayış tarzını anlatan kitap içerisinde; aşk, keyif, tutku hislerini her roman karakterine eşit miktarda serpilmiş; kitabın kısa kısa bölümlere ayrılmasıyla da okunması daha keyifli hale getirilmiştir çırak yazar Hemingway tarafından. ayrıca sinemaya uyarlanan tek Hemingway eseridir.
-"ah, jake" dedi brett. "birlikte ne güzel vakit geçirebilirdik."
-"evet" dedim. "böyle düşünmek ne güzel, değil mi?"
güncel Önemli Başlıklar