bugün

gaziantep

son birkaç yıl içerisinde istanbul, ankara, kahramanmaraş, elazığ ve son olarak burada yaşayan biri olarak içlerinde açık ara en boktan, yaşamanın en zor olduğu şehir olduğunu söyleyebilirim. ya da ben öyle bir döneme denk geldim bilmiyorum.
öncelikle suriye'den göç eden insan sayısı resmi rakamlara göre nedir bilmiyorum ama gerçekten çok çok fazla. bu durum emlak fiyatlarını inanılmaz etkilemiş durumda. şöyle ki fare deliğini andıran yerlerden inanılmaz paralar isteniyor.

şehrin trafiği berbat ötesi, trafiğin devamlı sıkışık olmasının yanında, büyük çoğunluğu cahil ve bilinçsiz sürücülerden oluşan bir trafiği var. bu da şehrin nispeten daha sakin kısımlarından ev tutmanızı çok zor hale getiriyor. çünkü şehrin herhangi bi yerine ve dolayısıyla işinize ulaşabilmeniz için çok zorlu bir trafik süreci sizi bekliyor oluyor.

ayrıca yemeklerinin çok iyi olduğu söylenmiş, bilmiyorum ama benim gördüğüm milyonlarca kepapçıdan başka bişey olmadığı. ilk bir iki aydan sonra bunalıp ev yemekleri yiyebileceğiniz yerler arıyosunuz ama ya yok, ya hijyenik olarak rezalet durumda. tabi yemek kısmında çok çok iyi yerler de var ancak oralara akşam yemeğini bugün de burda yiyeyim deyip gitmeniz zor, ancak özel durumlarda o parayı ödemeyi göze alabiliyorsunuz. kısacası çok pahalı.

kısacası şehir rezalet, buraya yerleşmek isteyenler birkaç defa daha düşünsün demiyorum, o fikri direkt kafalarından silsinler.