bugün

ibrahim altınsay

yöneticiyken ortaya koydugu mahmut uslu vari performanslarini unuttugumuzu düsündügünden kelli ortaya koydugu pek ahlakli futbol dilencisi tavirlari bir tarafa dünkü yazdigi yazi, daha önceki yazilarinin pek cogunda oldugu gibi icerisinde yiginla elestiriye ihtiyac yerlerle doluydu. mesela;

--- spoiler ---

"Fenerbahçe'ye teşekkürler. Bizi azla yetinmemeye iyice alıştırdılar.
"Bırakın sevinsinler, biraz sonra biz sevineceğiz" diye maçı anlatan spikerin temsil ettiği toplumsal ezikliğe ise herhalde çare yok... Fenerbahçe yöneticileri bile "Bize UEFA'da final yeter" derken Zico ve çocukları Avrupa Premier Ligi'nde yelken açmanın bir maç öncesinde. Bu da bütünüyle bir kültür sorunu."

http://www.radikal.com.tr...0122&tarih=28/11/2007

--- spoiler ---

devam edelim. zico ve cocuklari avrupa premier ligine yelken acmanin bir mac öncesindeymis. ve bunu allah kahretsin ki, bu yüce insan vizyonsuz, capsiz, bize uefa kupasinda filan dahi yeter diyecek kadar kücük düsünen yönetimine ragmen elde ediyormus. bu fenerbahce yönetimi degil midir; fenerbahce'yi önümüzdeki 10 yil icerisinde avrupa'nin büyük takimlarindan birisinin arasina sokacagiz diye konusup duran. bu yönetim degil midir ki, bu ugurda türkiye'de esi benzeri görülmemis bir kurumsallasmaya imza atan, kulübün mali yapisini güclendiren. bu ugurda kulübe avrupali takimlarininkinden asagi kalir yani olmayan tesisler kazandiran, muhtesem bir stad yapan. bu yönetim degil midir avrupa'nin sayili takimlarindan birisi olmak icin kadro da ona göre oyuncularla kurulmalidir diye, cesitli yillarda, hoydonk'tan anelka'ya, aleks'ten abiah'a, carlos'tan kezman'a yiginla star denilebilecek oyunculari kulübe kazandiran. ve su anda zico'nun o bahsettigin cocuklarini transfer eden yine ayni yönetim degil midir. bu kadroyu bastan asagi ziko mu yapti saniyorsun. daha fatih tekke'nin kim oldugunu bilmeyen bir adamin ali bilgin'i, kazim'i, gökhan gönül'ü takima getirdigini mi düsünüyorsun. aleks, apbiah, deniz ziko yokken de bu takimin oyuncusu degil miydiler. carlos o muhtesem paralar icin degil de, sirf ziko hatirina mi geldi bu takima ve bu ülkeye. bu paralari veren kim, zico mu?

fenerbahce takintili oldugu icin yazar, yönetimle yöneticilik döneminden sorun icerisinde oldugu icin dahasi o yönetim karsisinda kendisi de icerisinde bulundugu yönetim hezimete ugradigi icin (ahlakli ya da ahlaksiz yollardan, onlar degil simdi tartisma konumuz) icerisinde tasidigi kuyruk acisini ve düsmanligini iste bu sekilde o nimetlerin ve basarilarin kaynagini saklayarak gösteriyor. ama komik duruma düsüyor.
güncel Önemli Başlıklar