bugün

ben bu yazıyı kendime yazdım

enerjik bir duruşun yanında ''dün gece uyuyamadım'' sözü, kendi içinde bi dünya ki kapalı gökyüzü... f628, içinde ah'lar vah'lar yankılanan uzaktan şaşalı bir panayır. hayata bakış açısı kısmen karamsar, biraz pesimist. gözünde gördüğü her şeyi eksi ile çarpan bir gözlük var. optik biliminin çözüm bulamadığı bozukluktur bu, garip. gerçi karamsar, pesimist vs. bunlar kendi tabirleri değil. aslına bakarsan ona göre realite bu yani gerçeklik. hayat, hakkında düşünülmeyecek kadar ağır, kafana takmadan yaşanamayacak kadar mantıksız.

--

kadınlar, erkeklerin üzerinde yarattığım etkinin beşte birini yaratamadığı bir tür. bana karşı duvarları örülü bir tecessüs. ''berlin duvarı bile yıkıldı'' diye düşünme!! bazı duvarlar yıkılmaz. kapılar açılmak için değil kimilerini dışarıda tutmak için yapılır.

--

dış görünüş?? para?? bunları önemsemez pek. belki de kaybı buradan kaynaklanır?? güzel giyindiği için kendini saygın bir insan olarak nitelendirecek kişilerin aslında elbiseye saygı duyduğunu düşünür zira. platon ''büyük şeylere kafası basmayanlar gereksiz şeylerle ömür geçirir'' der. haklı olabilir mi?? ne dersin???

f628, başka bi amaç bulamadığım için kendini yetiştirmeyi gaye edinmiş bir insan. tıpkı tesla gibi modern dünyayı anlayamamış bir düşünce. kaliteli olunca fark edileceğini düşünür içten içe. aslında bu eskide doğrudur, kitap ''elmas yerde kalmaz'' der. lakin dönemimizde önemli vasıf kalite değil, reklamdır bunu anlamaz işte. söylesene kaç kişi tezgahta satılan ürünün kaliteli olduğunu fark eder ki sence??

--

şu günlerde entellektüel birikim edinmekle hata ettiğimi düşünüyorum dostum. kimsenin olmadığı parkurda koşan adam misaliyim. insanlar kitap okuyan kişinin sıkıcılığı temsil ettiğini düşünür, seziyorum bunu. biraz sohbetin akabinde ''sen çok komik biriymişsin yahu!!'' tabirleri. önyargı!!

insanlar yanılır dostum, yalnızlığı fiziksel olarak algılar bi çoğu, ruhani bi kavramdır aslında. tek olmak ile yalnız olmak farklı şeyler, bu ince çizgiyi gözetebilen insan sayısı pek nadir. hülasa, etrafında birilerinin olması yalnız olmadığın manasına gelmez dostum bilakis en çok kalabalıklarda yalnızlık basar beni. neden mi?? insanlar rasyonel sayılar gibidir çünkü paydaları eşit olmadığı sürece işleme giremezler.

yalnız olduğum için okumaya başlamıştım, şimdi ise okuduğum için yalnız kalıyorum.