bugün

rapci

rap müzik yapan ya da dinleyen kişi.

dün akşam cnntürk'te dikkatimi çeken bir yönleri var bu arkadaşların hepsi müthiş bir egosantrizmle demeç veriyorlar. istisnasız hepsi bir numara amma velakin hiç birinin bir bok olmadığını görüyoruz.

bir de bu müzik herhangi bir yetenek gerektirmediği için başlangıçta dinleyici olan ergen bir ay sonra kendisi de bir "demo" kaydediyor. ayrıca popçulara bok atıp alternatif bir kültür yarattıklarını zannediyorlar çoğu zaman. evet haklı oldukları yanlar olabilir. fakat atıyorum kenan doğulu rap müzik yapabiliyor istediği zaman. ama hiçbir rapçi çıkıp adam gibi bir tür halk müziği, bir türk sanat müziği, hatta çokça sövdükleri pop türünde bir şarkı söyleyecek yeteneğe sahip değil zaten sahip olsalar rapçi olmazlar. mesela panik grubunun bir şarkısı vardı diskotek. son kısımları rapti.kurban'dan tanıdığımız deniz rap yapabiliyordu yani az önce de dediğim gibi bir yetenek gerektirmiyor bu iş.

ilk gençlik yıllarında insanın her boka karşı olmasıyla bir dinleyici kitlesi edinen rap, sonra sonra ergenlerin belli bir yaşa gelip sağlıklı düşünmeye başlayınca terkettikleri sığ, boktan ve yeraltı bir "kültür" olarak yaşamaya devam ediyor.
güncel Önemli Başlıklar