depresyon bir lükstür

depresyon tercih edilebilir bir hastalık değildir.bu nedenle lüks olması da kabul edilemez.

kişinin kendisini yalnız hissetmesi ,sıkılması ya da bir şeyler yapmak istememesi onun depresyonda olduğunu göstermez.tanımın içerdiği belirtilerle benzerlik göstermesi kişinin depresif haller içerisinde bulunduğunu işaret eder.

depresyon başlı başına bir hastalıktır.kişi yalnız başına profesyonel yardım almadan bundan kurtulamaz.depresyonda olan kişi bunun bilincinde dahi olmaz kendine söz geçiremez.bilincine yer eden olumsuz duygular; ele geçirdiği bedene düşünceden sonra zarar vermeye başlar.olumsuz düşüncelerinize karşı çıkamazsınız. 'ben bugün kendimi iyi hissetmiyorum' deyip kıyafet almaya çıkamaz;biri sizi buna zorlasa bile yaptığınız şey anlamsız zevk vermeyen bir şeydir. normal zamanlarda çıkıp temiz havayla olumlanan düşünceleriniz havaya ,suya...vs. hiçbir şeye yanıt vermez. zamanla sönen hayat ışığınız artık bedeninizde de gözlemlenmeye başlar.buna anlam veremeyen düşünce günden güne daha da derinliklere inerek yaşamın anlamsız olduğu kanısına varıp hayatını sonlandırmaya dahi gidebilir.
kısaca depresyonda değilseniz yaşantınızda her ne türlü zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın hepsinin üstesinden gelirsiniz ama yaşam enerjisi azalan ve hasta olan (depresyonda)bir insan bunu yapamaz.