bugün

camorra

onlardan habersiz dilenci bile dilenemeyecek olan yerel yönetimde söz sahibi olan napoli mafyasıdır. Elemanlarının tedavi göreceği bizdeki okmeydanı sgk hastanesi büyüklüğünde hastaneleri vardır. 20'ye yakın cruise gemisi vardır. Napoli'deki iş bulma kurumunun önüne akıllı bir tane napolitan( ben italyanım demez, konuştuğun zaman sor italyan mısın diye hayır der ben napolitan'ım) gitmez. iş mi yapmak istiyorsun güzel kardeşim gideceksin mahallendeki küçük patrona(bizdeki muhtarımsı bir adam ama dolu gezen cinsinden) patron ben dişçiyim, sizden vittorio meydanına bakan boş bir dairede muayene açmak için izin istiyorum diyorsun. O da alıyor senden coperto'sunu(bahşişini) gidiyor ortanca partona haftada bir anlatıyor durumu. genelde olumsuz dönülmeyen izin başvurusundan sonra dünyada hiçbir yereel gücün yapamadığı şekilde kendi güçlerini senin lehinde çalıştırarak muayenehane açtığın binaya başka bir dişçi giremiyor, çalışamıyor. Belediyenin tüm işini yapan ama dünyanın en boktan belediyesine sahip vilayetidir bence. Yollarını arabalarını evlerini görün dersinizki bu ne lan.. yanlız bunu elinizi kolunuzu çok açarak bağıra çağıra söylemeyin ki iki tane mahalle bekçisi bol dövmeli genç yanınıza gelmesin. diyeceksin polis yok mu? vaar hemde her köşe başında bir carabinieri nöbet bekler ama elinde kahvesi elinde sigarası ya da gazetesi... genelde comorra nın indirdiği birinin yanında polis olsun polis önce yere düşen adama bakar bu ölen kimmiş diye sonra gider büyük patronlardan genci teslim alır. Yaklaşık 400 yıldır napolinin hakimi olan bu örgüt ile devlet arasında mayıs 2014 yılına kadar ciddi hiçbir sürtüşme yaşanmamasına rağmen 34 yaşındaki genç bir savcının mafya ile mücade kapsamında hazırladığı fezleke ile tarihte ilk kez camorra nın en büyüklerinden birini cezaevine atmış, italyanları bu durum germiştir. Kasım ayı olmasına rağmen cezaevindeki patronun salınmaması italyanların acaba 70'lere geri mi döneceğiz kabusları görmelerine neden olmaktadır.
© copyright 2005 - 2026