bugün

dracula untold

film için ciddi ciddi para harcayanların geçmişte nasıl sikiildiğini gösteren film. hiç bıdı bıdı etmeyin "e ama vampirli filimde mantık aranır mı?" da demeyin sikerim. 1957 yılında memleketimize gelen bir amerikalı bir yunan tarihçinin milli eğitim bakanlığında neler yaptığını biliyoruz. *
film ilk yarısı normal diyebilirim. mantıklı demiyorum. normal diyorum bak. kazıklı vilad ismini koyup sonrasında buna vamirli filim hacı denmesi ciddi hazımsızlık gerektirir.

şimdi yiğidi öldür hakkını ver. özellikle romanyalı elemanın "sanırım bütün dünya türk olacak" demesi senaristlerin türk korkusunu nasıl gördüklerini görmüş olduk.
yeni çerini silah kullanmada ustalığı da güzel işlenmiş.

ama benim favorim draculanın fatih sultan mehmedi ısırarak öldürmesi, tarihin ne kadar teknolojik olduğunu gösterdi bize. 1442 de bir koyuyorsun 2014 de holuvud yazarları yerinde hopluyor.
filmin sonunda haç ile ortaya çıkan elemanın kesinlikle şafak sezer olmasını isterdim. neyse parasını verip oynatsalardı keşke.

-verdim kutsalı verdim kutsalı sonra arada da haç çıkardım manyak ettim pezevengi gibi bir replik ile daha "mantıklı" bir son yapabilirlerdi.

özetle torrenti bekleyin.