bugün

ırak şam islam devleti

türkiye'ye saldırma gibi bir hata yapmaz inşallah. türkiye cumhuriyeti devleti olayları uzaktan izlemelidir, sınırdaki olaylarda çatışan karşı terörist gruplardan hiçbirine yardım etmemelidir. şu an olduğu gibi herhangi bir saldırı gelirse saldırmalıdır ordumuz.

peki bu durumda türk halkı neden ışid'e sempati besliyor diye sorabilirsiniz. ışid, müslüman örgüt olduğu için mi? hayır. birincisi, vahşet ve islam zaten birlikte anılamaz; ikincisi, türkler çok uzun zamandır pkk teröründen çok çekti ve bu yüzden ışid'in pkkyı vurmasını destekliyor. ancak ışid'in görüşlerini destekleyen bir türk vatandaşı bulmak zordur, pkklıları vurduktan sonra ışid'in türkler için hiçbir önemi kalmayacak ve birkaç ay önce musul ve kerkük'te türkmenler'i vuran, katleden bu teröristlerden de hesabını sormak isteyecektir.

şu anda türkiye'nin kuzey suriye'deki ışid güçlerini etkisiz hale getirmemesinin tek nedeni, yıllarca askeri, polisi, doktoru, öğretmeni, mühendisi şehit eden pkklı hainlere yardım etmek istememesidir. doğrudur da. buna tezat teşkil eder şekilde içimizdeki işbirlikçilerin ışid'e tırlarla yardım götürdüğü de doğrudur. neden? amerika ve israil'in büyük ortadoğu projesi gerçekleşsin diye.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar