bugün

göbek eritmek

karını düzleştirmeye nazaran kolay olandır.

zor olan düz bir karına sahip olmaktır.

düz bir karına sahip olmak üstteki yağ tabakasından kurtulmakla birlikte aynı zamanda alttaki kas tabakasına da çalışmak ile gerçekleşir. bunlardan ikisini birden gerçekleştirmeden düz bir karın hayallerden ibaret. bunun için ise birçok çabanın birlikte gerçekleşmesi gerekmekte.

öncelikle tabi ki diyet. şeker, şekerli besinler ve hatta şekersiz-tatlandırıcılı besinler (zero falan gibi), yağlı besinler, karbonhidratlar ve baklagillerden, tabi ki hamurişinden 3-6 ay gibi bir süre kurtulmak gerek. great hill me'nin istifa kelimesinin anlamını bilmediği ironisini yaptığı gibi sizin de bu gıdaların varlığından bihaber olmanız gerek. bu kısım en zor kısım. fakat açlık çekmek yağ yıkımının düşmanlarından olduğundan alınan besinlerde miktar azaltarak, daha az kalorilileri seçerek açlık çekmeden dengeyi sağlamak gerek. sağlıklı, 25 yaşlarında spor yapmayan bir kişinin harcadığı günlük kalori miktarı yaklaşık 2000'dir. eğer haftada 3 gün spor yapıyorsanız bu 2300-2400'lere çıkar. 5-6 gün yapıyorsanız 2500'leri geçer. tavsiye edilen bir haftada yarım kilo civarı yağdan kurtulmaktır ki bu da günlük kalori miktarının 500 azını almak ile gerçekleşir. yani eğer haftada bir halısahaya gidiyorum, bir gün de tempolu yürüyorum işte yeaa diyorsanız 1600 kaloriyi geçmeyin. eğer masabaşı bir iş yapıyorsanız 1400-1500'leri geçmeyin ki diyet kısmını halledebilin. sebze ve meyvenin miktarını artırın. fakat her meyve de dost değildir. küçük porsiyonlarla ara sıra muz yiyin mesela ama abartmayın, elma falan yiyin genelde. Meyve suyu yerine sıvı sebze ve bolca su tüketimi de diyete eklenmesi faydalı olacaklardan. Bolca su tüketmek önemli.

tempolu yürüyüş bile olsa günde 45 dk kardiyo yapın.15 dk da eğil-kalk, mekik-şınav falan.

bu ikisi dışında stresten uzak durun, stres karın bölgesinde yağ birikmesine sabep oluyormuş. bunu da salgılattığı cortisol hormonu ile beceriyormuş. bu hormonun etkilerini azaltmak için Karotenoid içeren renkli yiyeceklerden hüpletmek faydalı. omega 3 de bu bakımdan faydalı. haftada 3 kere çok sınırlı şekilde zeytin yağıdır, balık yağıdır falan tüketmek gene bu cortisolun göbekte meydana getirdiği birikmelere karşı faydalı.

düz bir karına sahip olmak için uykuyu da düzene sokmak şart. günde 7-8 saat yetişkin bir insan için olması gereken süre. küçüklerde bu süre artabilir.

bunların dışında da çeşitli uyarıcıların tüketimine de dikkat etmeniz gerekmekte ama bu kadar detaya inebilmek için uzmana başvurmak gerek. örneğin yeterli güneş görmemekten kaynaklanan d3 eksikliği, bundan kaynaklanan düşük kalsiyum emilimi, yok efendim tiroid sorunları falan.

yani ki düz bir karına sahip olmak eğer atalarınızdan miras değilse çok uğraş gerektiren bir şey. ahahhahahaaha bu kadar uğraşa değer mi bilmem, mesela onun yerine gideyim de bir adana gömeyim bol mezeli diyebilirsiniz. ki bu kadar özenle hayatınıza dikkat edebiliyorsanız zaten adamsınız. ben bunu benim gibilere yazdım, annesinin yanına gidince yaptığı yemeklerden tabak tabak yiyen, spora başlayıp 2-3 ay sonra bırakan biriyseniz, hani olmayacak bir şey için boşuna umuda kapılıp da sinir-strese hiç gerek yok, koyun totosuna rahvan gitsin.

kaynak: Madhuri Sen diye bir kardeşimiz. https://www.quora.com/How-do-I-get-a-flat-stomach-1