bugün

ak parti seçmeni

içlerinden birisi olduğunu öğrendiğim amcaoğlunun konuşmalarını dinleyince ülkem adına kahrolduğum ve böyle embesilce düşünen insanların milyonlarca olduğunu farketmemle artık ülkede sittin sene kolay kolay iktidarın değişmeyeceğine inanmama sebep olan seçmenlerdir.

uzatmayayım anlatayım.

ramazan bayramı ziyaretinde baktım bizim amcaoğlu dert yanıyor maaş 1 hafta gecikti. bayrama parasız çıktık. hanım çoluk çocuk perişan olduk falan diyor. bu arada bizimki taşeron işçi. 1.250 tl maaş artı sigorta çalışıyor. eşi ev hanımı ev kira bir de çocuk var. neyse bu devam etti hayat zor geçinemiyorum ama çok şükür işsiz değilim falan filan. sonra söz döndü dolaştı cumhurbaşkanlığı seçimine geldi. bu demez mi oyum tayyibe. birde nasıl savunuyor sorma gitsin.
ulan ibne diyemedim tabi öz amcaoğlu üstelik bayram neyse dedim ki yahu iki saattir dert yanıyorsun ağlıyorsun. sonrada tayyibe oy verecem deyip savunuyorsun. ne dese beğenirsiniz. neymiş yol yapmış havaalanı yapmış, iyi konuşuyormuş, dış politikada dik duruyormuş vb. tipik akp seçmeni gibi icraatin içinden sayıyor da sayıyor.
bu sefer bayrammış amcaoğluymuş dinlemedim dedim ki ulan sikik yol yaptı da senin binmeye araban var mı? yok. havaalanı yaptı diyorsun hiç uçtun mu? yok. taşeron çalışıyorsun it gibi. sadece 1 gün bayram izni vermişler. özlük hakkın sendikan, iş güvenliğin var mı? yok. maaş desen kuş gibi. üstelik onu bile zamanında yatırmıyorlar. evin kira, hanımın iş arıyor ama bulamıyor. neymiş adam güzel konuşuyormuş yok delikanlıymış yok dindar namaz kılan adammış. yok israile posta koymuş. o posta koyduğu israil onun boynuna madalya koymuş haberin yok. senin açlıktan nefesin kokmuş adamlar malı hamuduyla götürmüşler ama hala oyum tayyibe diyorsun oğlum senle aynı dna koduna sahibim ya sana değil dedeme kızıyorum dedim. kalktım gittim.

ulan yazık lan valla yazık. bu ülkeye yazık...