bugün

feride gönel

ben bir öğrenci olarak "keşke bunlar olmasaydı da yazmasaydım" diyorken kendisinin ytü iktisat öğrencilerine yaşatmaktan utanmadığı şeylerden örnektir:

Vitrin olarak kullanmaktan pek hoşlandığı çağdaş, öğrenci dostu profilinin aksine öğrencinin tek dersinin kalması, okula gireli bilmem kaç sen olmuş ama hala mezun OLAMAMIŞ olması vb konularla kendisine gittiğinizde "beni ilgilendirmez, sınıfını geçseydin, okula gelseydin" vb gibi cevaplar alabileceğiniz kişidir feride gönel.

ya da kendisine 9 tane ödev konusu söylediğinizde bunların hepsine burun kıvırıp, sonunda size kaf dağının ardında bile verilerini bulamayacağınız ve dolayısı ile ödevinizi bambaşka bir kulvara sokmaya sizi mecbur bırakacak bir konu verebilir. ya da grubun tamamı okulu uzatan kişilerden oluşan bir grup söz konusuysa mesela yine nedenini asla anlayamayacağınız bir şekilde ödev konularınızı beğenmeyebilir. ya da daha da beteri bir de önerdiğiniz konuyu başka gruptan çalmakla sizi alttan alttan suçlayabilir. maillerinize kaba cevaplar verebilir. bütün bunları yapma cüretini kendinde bulabilir. çünkü yıldız iktisatta gelişme ekonomisi ve türkiye ekonomisi derslerinde tekeldir.

ben bunları yine yazmazdım ama zaten "yüce huzuru" bir türlü ödev konusu beğenmiyorken bir de durduk yerde konu çalmakla suçlanmak beni hasta yatağımdan kaldırıp bunları yazdırıyor evet. ve yine evet bunları ne yazık ki mezun olmadan suratına söyleyemem çünkü mezun olmak istiyorum. mezun olduğumda da kendisinin suratı, en son görmek isteyeceğim suratlar listesinin üst sıralarında olacak, lakin sözlüğü okuyacağını biliyorum bu yüzden yazıyorum.

bir gün egolarından kurtulduğunda, verdiğin ödevleri yaparken gerçekten bir şeyler öğrenip bu işten memnun olacak öğrenciler bulacaksın, ama böyle burnun kaf dağında, öğrencileri o çok kınadığın dikta sistemiyle "güderken" araştırabileceğimiz yegane konu, ytü iktisat öğrencilerinin medikoda görecekleri psikolojik tedavinin okulun döner sermayesine katkısı olacaktır.

biliyorum kulağına gidecek.

not: bahsi geçen olay 2012'de yaşanmıştır