bugün

intermittent fasting

beslenme şeklidir. oruç tutmaya benzer bir sistemle yapılır. vücut 16 saat aç bırakılır ve 8 saat beslenme için ayrılır. amaç büyüme hormonunu maksimuma çıkarıp, yağ yakmaktır. Ghrelin dediğimiz açlık hormonu büyüme hormonunu uyardığı yapılan araştırmalarda görülmektedir. Ghrelin yemeklerden önce yükselip yemekten sonra düşer.

Zaman dilimini ise kendiniz ayarlayabilirsiniz. atıyorum saat 12-18 arasını beslenme olarak ayırıp geri kalan kısmı aç kalmak için ayırabilirsiniz. ama bu dilimleri değiştirmek yok. 12-18 belirlediyseniz 12-18 olarak devam edin.

3 öğüne bölüp beslenmek ideal. 1. öğün yapılır, sonra egzersiz 2.öğün günlük beslenmenin en yüksek olacağı öğün olur, 3. öğün yine sabahki gibi. 20-60-20 diye yüzde verebiliriz. 20-50-30 da olabilir. antremanınız ne zamansa sonraki öğün en yüksek öğününüz olabilir.

aç kalınan bölümde bolca su tüketin. canınız isterse yeşil çay, kahve içebilirsiniz. meyve suyu vs. kesinlikle yok.

kilo almak-vermek tamamen kalori açığına bağlı bir şey. makro değerlerinize uyduğunuz sürece istediğiniz gibi beslenebiliriz. yani günlük almanız gereken protein, karbonhidrat ve yağları aldınız sağlıklı besinlerle. 250 kalori açığınız kaldı. 1 kase sütlaç yiyerek kapatabiliriz mesela açığı. yada canımız snickers çekti, göm bir tane. işin özü kendinize eziyet etmeyin. ölçülü olduğunuz sürece sıkıntı yok.

http://www.1percentedge.com/ifcalc/

bu sitede sizce yardımcı olacaktır.