bugün

israili desteklemek

bunun çeşitli ve haklı sebepleri olabilir.

-israil türkiye için çok kritik kimi sorunlarda (kıbrıs, ermeni soykırımı) türkiye yanlısı politika izleyen nadir ülkelerden biridir.

-bölgede işgalci olan sanılanın aksine yahudiler değil araplardır. filistin denen bölgenin 2000 yıl önceki adı yahudiyedir. roma kaynaklarında yahudiye diye geçer.

-hamas ve el fetih terör örgütleridir. örneğin hamas anaokulu bombalayabilir (israil çocukları öldürüyor diye zırvalayanlar için önemli bir nokta), otobüse canlı bomba sokabilir. bu iki örgütün karakteri, gücü israil'in gücü kadar olsa dünyada tüm yahudilerin kökünü kazımaya kalkışabilecek tıynıyettedir. senin islamcı hükümetin/devletin teröristle masaya oturabiliyor ama israil hakiki bir devlet olmanın gereğini yapıyor.

-elbetteki toplumlar kardeş kardeş yaşasın ama filistin tarafının temsilcileri, ideolojik olarak masaya oturulacak adamlar değil. ikinci dünya savaşının sonlarına doğru neden müttefikler nazilerle masaya oturmadı da bir kaç milyon kayıp daha verdi? cevabı basit, bu tür radikal insanlarla bugün masaya oturup anlaşsan yarın yeniden ortaya çıkacak. bu tür adamlarla uzlaşı olmaz.