uludağ sözlük

yol ayrımında olan oluşum.
kısmen kaos ortamına dönüşen bu sözlükte, yönetim kademesindeki aklıselimlerin ilk yapması gereken: mevcut yazar profilinin nasıl olacağına bir an önce karar vermesidir. budur burayı kurtaracak ya da hepten batıracak olan!
şurada doğru düzgün fikir beyan eden insanların birer ikişer mahali terketmesini ya da burayı artık ciddiye alınacak bir yer olarak görmemeye başlamasını farketmek, emin olun ki çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmaktadır. bunun önüne geçmek ve sözlüğün önünü açmak için herdem paso boş muhabbet eden, burayı kahvehaneye çeviren bilgi fakiri yoz kültür ürünü tiplerin hemen buradan uzaklaştırılmasının şart olduğunu düşünüyorum. üzüm üzüme baka baka kararır demişler, ki bu bilgi fakirliğinde maalesef iyi yazarlarımız da günden güne verimsizleşmekte, geriye doğru bir evrim sürecine girmektedirler.
bu bir sözlüğün başına gelebilecek en kötü haldir, ki gereği de derhal yapılmalıdır.

şahsen ad hominem düşkünlerinden ben de yıldım artık: bir yazı kaleme alıyorum, örnek: elma başlığına "kırmızı bir meyvadır" diyorum. hemen ardından biri gelip, "sarı ve yeşil renklisinden haberdar olmayan bazı ahmaklar tarafından sadece kırmızı olduğu sanılan meyva" diye entry giriliyor. bismillahirrahmanirrahim! bu nedir ya?

yazı yazmanın lezzetine erişen, bu eşsiz hazzı duyan insanların ve binbir emekle kurulup devam ettirilen bu oluşumun önünü açmak için, evvela "lise 2 - üniversite 2" civarındaki konumlarından sınırlı bilgi ve görgüsüyle ahkam kesmeden duramayan; cahil cesaretleriyle sözlük çayırlarında şımarıkça zıplayıp duran; diğer yazarların edep gereği susmasını acizliklerine yoran ve nihayetinde kendilerini de ayarcı zanneden bu pop-up sözlük zararlılarına, hadlerinin zaman geçirilmeksizin bildirilmesinin elzem olduğunu düşünüyorum.

sesimizi duyan olur mu, bu önerilerim ciddiye alınır mı bilmiyorum ama şurada iki düşünce beyan etmenin, bilgi içerikli ciddi bir yazı yazmanın ne kadar zor olduğunu da artık herkesin görmesini istiyorum.
hakikaten selametle.