bugün
- borçlarınızın ne zaman biteceğini biliyor musunuz2
- iç sıkıntısından intihar etmek17
- en iyi antidepresan7
- ben bu yazıyı oğluma yazdım2
- kötü biri olduğunu bilmek5
- true denilen yazar10
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek11
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn2
- deli olduğunun farkına varmak6
- psikologa para vermemek için en iyi aktivite6
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı7
- diyanetin abd'deki villaları8
- determinizm2
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı10
- arkadaşlar nasılsınız6
- acıkmamak için öneriler5
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler14
- kontrat fosfor karburator5
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- gammazlar çetesi18
- airfryer alanlar şimdi ne yapıyor4
- çocuk parklarındaki yalnız yetişkin yasağı2
- cilgincapkin221
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- gecenin şarkısı5
- birader beylerin birader beyler olmaları7
- chp'nin hali ne olacak49
- elon muskın ilk dolar trilyoneri olması5
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- uludağ sözlüğün en yakışıklı ve en zeki yazarı4
- ayran ve şalgam suyunu karıştırıp içmek3
- soğuk suda duş almak2
- ayağı alçılı kız yıkamak5
- rocky 4 te aporlo'nun ölmesi3
- sarı yeleli aslan trump8
- iç sesin sürekli konuşması3
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı6
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- ferdi tayfurun 6 milyar tl servet yapması4
- türkiye de yaşanabilir en ideal şehir5
- anın görüntüsü18
- zaman baba birader bey birader4
- zallın fake hesabı var mı9
- yazarları gülümseten şeyler6
- hababam sınıfı semra hoca7
- mor semsiyeli yabanci14
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- gocu26
ram ve işlemci kullanımı firefox'a göre daha yüksektir. her bir eklenti için ayrı prosesler çalıştırır. üst düzey olmayan kullanıcılar bundan habersiz vaziyetteyken chrome bilgisayarlarında çok miktarda ram ve işlemci harcar. firefox'ta tek proses çalışır. flash player gibi eklentiler ise bu tek prosesten ayrı çalışır.
sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama chrome, flash kullanan bazı sitelere hiç girmeyip direkt çöken bir yapıya sahip. bir de son zamanlarda çok kişide rastladığım minimize edip tekrar tam ekran yaptığınızda üst kısmında grafiksel bozukluklar oluyor.
bir eklenti yüklediğinizde eklenti otomatik olarak aktifleşiyor, firefox'ta deaktif vaziyette geliyor, kendin aktifleştiriyorsun ki bu da farkında olmadan yüklenen zararlı eklentilerin önüne geçecek bir şey.
son açılan sekmeleri hatırla seçeneğini işaretlediğinizde, chrome tekrardan açılınca aynı anda bütün sekmeleri yüklemeye çalışıp hem bilgisayarınızı hem internetinizi kasıyor, firefox'ta sadece aktif sekme yükleniyor. isterseniz gereksiz sekmeleri yüklenme gereği olmadan kapatabiliyor ya da çok fazla sekme açık olduğunda "ulan bu müzik hangi sekmede çalıyor amk" durumuna düşmüyorsunuz.
chrome'da gmail hesabınızla oturum açtığınızda iciğiniz ciciğiniz her bir bokunuz google sunucularına düzenli olarak aktarılıyor. youtube'da, google'da yaptığınız aramalar, girdiğiniz siteler her şey. aynı şey firefox'ta başınıza gelmiyor çünkü istediğiniz herhangi bir mail adresi ile firefox sync'i kurabilir, internet geçmişinizi, bookmarklarınızı firefox sunucularında saklayabilirsiniz.
tüm bunlara rağmen "ağbi krom çok hızlı yea"cı tayfa bilgilerinin google tarafından kullanılmasına göz yumuyorsa da onların tercihi. "google benim bilgilerimi kullansa n'olucak kullanmasa n'olucak" diyorsanız da, google bu bilgileri sadece kendileri için değil facebook ve belki daha bir sürü şirketle paylaşıyor. yani sen seksli meksli şeyler arattığın zaman facebook'ta sağda seksli reklamlar görebilirsin. bu en basit örneği. hani bir de ya abi bu seksli mesajlar telefonuma nerden geliyor nasıl buluyorlar beni diyenler falan da var ya, onlar da iyi düşünsünler.
demem o ki dijital ortamda güvenliğinize dikkat etmeniz gerekiyor. babana bile güvenmeyeceksin ki google'a güvenesin.
sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama chrome, flash kullanan bazı sitelere hiç girmeyip direkt çöken bir yapıya sahip. bir de son zamanlarda çok kişide rastladığım minimize edip tekrar tam ekran yaptığınızda üst kısmında grafiksel bozukluklar oluyor.
bir eklenti yüklediğinizde eklenti otomatik olarak aktifleşiyor, firefox'ta deaktif vaziyette geliyor, kendin aktifleştiriyorsun ki bu da farkında olmadan yüklenen zararlı eklentilerin önüne geçecek bir şey.
son açılan sekmeleri hatırla seçeneğini işaretlediğinizde, chrome tekrardan açılınca aynı anda bütün sekmeleri yüklemeye çalışıp hem bilgisayarınızı hem internetinizi kasıyor, firefox'ta sadece aktif sekme yükleniyor. isterseniz gereksiz sekmeleri yüklenme gereği olmadan kapatabiliyor ya da çok fazla sekme açık olduğunda "ulan bu müzik hangi sekmede çalıyor amk" durumuna düşmüyorsunuz.
chrome'da gmail hesabınızla oturum açtığınızda iciğiniz ciciğiniz her bir bokunuz google sunucularına düzenli olarak aktarılıyor. youtube'da, google'da yaptığınız aramalar, girdiğiniz siteler her şey. aynı şey firefox'ta başınıza gelmiyor çünkü istediğiniz herhangi bir mail adresi ile firefox sync'i kurabilir, internet geçmişinizi, bookmarklarınızı firefox sunucularında saklayabilirsiniz.
tüm bunlara rağmen "ağbi krom çok hızlı yea"cı tayfa bilgilerinin google tarafından kullanılmasına göz yumuyorsa da onların tercihi. "google benim bilgilerimi kullansa n'olucak kullanmasa n'olucak" diyorsanız da, google bu bilgileri sadece kendileri için değil facebook ve belki daha bir sürü şirketle paylaşıyor. yani sen seksli meksli şeyler arattığın zaman facebook'ta sağda seksli reklamlar görebilirsin. bu en basit örneği. hani bir de ya abi bu seksli mesajlar telefonuma nerden geliyor nasıl buluyorlar beni diyenler falan da var ya, onlar da iyi düşünsünler.
demem o ki dijital ortamda güvenliğinize dikkat etmeniz gerekiyor. babana bile güvenmeyeceksin ki google'a güvenesin.
güncel Önemli Başlıklar