bugün

islam da dört kadın ile evlenme olayı

islam da dort kadin ile evlenme olayi, kuran'ın nisa suresi 3. ayetinde geçen bir ifadedir. ayeti okuyalım:

nisa suresi 3. ayet:
"Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur."

bir kere neresinden bakılırsa bakılsın bir erkeğin birden çok kadınla evlenebilmesi, aynı anda birden çok kadınla evli olabilmesi tam olarak bir saçmalıktır, insan haklarına; insan onuruna; insan haysiyetine karşı bir durumdur.

"üçer dörder kadını nikahlayın; alacağınız eşlere karşı eğer haksızlık yapacağınızdan korkuyorsanız, sahip olduğunuz savaş esiriniz cariyeler ile, kadın köleleriniz ile yetinin" gibi bir zırvalığı adalet ve çözüm olarak gösteren bir allah / tanrı'nın varolacağına inanmıyorum ben.
erkeği; kadını; hayvanları; bitkileri; evreni, netice itibari ile her şeyi yaratan bir yaratıcının, kulları arasında böyle bir ayrım yapacağına, savaşta esir düştüğünden adına cariye denen zavallı kullarına böyle kötü bir muameleyi reva göreceğine inanmıyorum ki hiçbir şekilde ve durumda da inanmayacağım. cariyelerin de kadın ve dahi insan olduklarını unutan bir anlayışın kutsal ve yüce olduğunu kimse bana anlatamaz, beni bu konuda hiçkimse ikna edemez.

benim bildiğim ve umduğum; -eğer var ise- allah / tanrı'nın, olası haksızlıklara karşı yalnız hür müslüman kadınların değil, aynı zamanda savaş esiri köle cariye kadınların da haklarını koruyup kollayacağı ve onların haklarını da gözeteceğidir. merhamet; yücelik ve yaratıcılık bunu gerektirir çünkü.

bu bilgi ekseninden bakıldığında, bilenin bilmeyeni neye çevirdiğini herkes görsün istedim. allah / tanrı, cahilin bilgisizlik kaynaklı kibrinden ve şerrinden korusun bizleri.