bugün

kardeş payı

şener şen'den sonra kanımca gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları bünyesinde barındıran dizidir. ahmet kural ve murat cimşir. özellikle ahmet kuralın yeteneği bana kalırsa muazzam. bu ikiliyle oturup içmesi inanılmaz zevkli olur.
diziye gelince, bir kere yapmacıklık yok, sarcasm'da abartma olsa da bazen tadında ve yerinde, ayrıca tamamıyla hayattan bir dizi.
zaten herkesin izlediği diziler kalitesizdir, zira eğitimsiz bir toplumuz, bu dizi toplumun tümüne değil ince esprileri anlayabilen, alttaki kodamanlara göndermelerden anlayabilene hitap ediyor bence. bu nedenle saati de izleyici kiltesi de tamamıyla uygun. bu diziyi çok seven birisiyle her türlü kankalık yapılır mesela.
ayrıca senaryoda terse yatırmıyo değil, hamiyetin hamile kalması klişe olsa da, topsakallı şen yarışma sunucumuzun babayı öldüren ekipteki yaşlının kafasına odunla çakarak öldürmesi de bir o kadar beklenmedik bence.
izlemeye devam edeceğiz, bunu ve bu ekibin yaptığı dizileri.
ps: geçen bölümde vecihi hürkuş'u tanıttıkları dizi başı anlatım, beni bu bölümden daha çok üzmüştü, hala da aklımda ve o günden beri vecihi abimizi araştırıyorum.