bugün

mete han dururken atam atatürk diyen insan

normal insandır. atatürk'ü seven bir türk, diğer tarihe mal olmuş türk devletleri ve türk liderlerinide sever. bunu ayrıca belirtmeye gerek yok ama şunu belirtmek gerek atatürk türklerin tarihe mal olmuş son büyük lideridir. bakın türklerin diyorum gürcü, yunan, rum tohumlarının değil. Orta asyada bile atatürk'e sevgi duyulur.
Örnek:
Atatürk, bütün Asya kıtasının Ata’sıdır. ( Çin Basını )

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır. ( Franklin D. ROOSEVELT – A.B.D. Başkanı, 10 Kasım 1963 )

O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi. ( Emanullah HAN, Afgan Kralı )

Biz Çinliler, hepimiz bu yasa katılıyoruz. Zira büyük bir milletin, çok sevilen Büyük Ata’sının ölümü, yalnız Türkiye için değil, aynı zamanda bizim kıtamızda ve bütün dünyada büyük bir boşluk bırakmaktadır. ( Çin Basını )

Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi belli bir devre için de doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihinde hüküm sürecek insanlardır. ( Tahran Gazetesi )

KGB TARAFINDAN ÇOK iŞKENCE GÖRDÜM,ÇOK ÇEKTiRDiLER...HiÇ BiRiSiNE YANMAM DA, BiR ATATÜRK ROZETiM VARDI YAKAMDA,O'NU ALDILAR YA ELiMDEN HÂLÂ iÇiM YANAR! kendisini Atatürk'ün askeri olarak tabir eden Azerbaycan'nın ilk devlet başkanı Ebulfez Elçibey.