bugün

çiki çiki teorisi

colde kadın seytanlasır, cunku colun kosulları bunu gerektirir. coldeki kadın erkek baskısı altında degildir, ozgurdur.ama bunun bedelini odemesi gerekir. simdi sizin aklınızı hepten basınızdan alacak seyler soyleyeyim. simdi diyelim ki bir kabilemiz var colde ve hayvancılıkla ugrasıyor. hayvanların otlayabilecegi yesil alanların pesindeler hep.col iklimi degiskendir,bir bolge yagıs aldı diyelim birkac hafta veya duruma gore birkac ay orada takıldılar. unutmayın butun bu soylediklerim binlerce yıl once olan seyler. buradaki yazıları ne discovery channel da ne de national geographic belgesellerinde bulamazsınız, gozunuzu acın iyi okuyun. nerede kalmıstık,o bolgede kuraklık basgosterince oradan ayrılmak zorunda kaldılar, baska bir yere gittiler. yani surekli hareket halindeler. kabile veya klan kac uyeden olusur bilemiyoruz, degisken olabilir.ama colun agır yasama kosullarını dusunursek kabiledeki kadın erkek iliskilerinin bizim anladıgımız anlamda karı-koca ve cocuklardan olusan klasik bir aile olmadıgını tahmin etmek zor olmasa gerek. klasik karı koca iliskisini gozonunde tutacak olursak kadın hep hamile olacak coldeki bu zorlu yasama savası sırasında.eh dogum kontrol yontemleri uzerinde pek bilgili olduklarını da soyleyemeyiz. hamile kadın surekli hareket halinde olmak zorunda olan bir kabilede sıkıntı yaratır, dusunsenize kabiledeki herkesin evli oldugunu ve kadınların cogunun surekli hamile oldugunu, colde bu sekilde dolasamazsın. yani kadınla erkek arasında bir evlilik bagı sozkonusu degil. niye,cinsel olarak biraraya gelmelerinin onune gecmek icin. eger surekli birarada olursa kadın surekli hamile olacak.bu da kabilenin coldeki hareket yetenegini azaltacak. kabile icinde birbirini seven bir cift var diyelim. onların iliskisi bile goze batar. kaldı ki binlerce yıl once col gibi vahsi bir dogada tekeslilik ve evlilik kulturunun oldugunu soyleyemeyiz. kabile-klan tarzı bir yasama biciminde sadece erkek isim olarak soy olarak sayılır. colde kadının kisi olarak kabul edilmedigini dusunursek bu daha anlasılabilir hal alır.kan bagı ile birbirine baglı bir topluluk ve sadece erkek kisi olarak kabul ediliyor. kadın sadece erkek soyunu surdurmeye yarayan ve erkekten asagı gorulen adı-sanı olmayan bir canlı coldeki kabilelerde. hayvanın disisi bile hor goruluyor. islamdan once colde yasayan erkegin kadın uzerinde bir egemenligi-kontrolu yok ama kadın kisi olarak sayılmıyor yine de.islamdan sonra kadın kisi yerine koyuluyor ama yine erkekle esit haklara sahip degil. erkegin onceligi ve kadın uzerindeki egemenligi tartısılmayacak bir sekilde acık islam ogretisinde.

kadınla erkek birarada aynı kabilede yasıyorlar. oradan oraya beraber yolculuk ediyorlar ama cinsel olarak birbirlerine karsı mesafeliler. erkek belki daha rahat ama kadın hamile kalmamak icin erkege karsı mesafeli duruyor. eger hamile kalırsa butun hayatı altust olur. kabilenin hareketine uymakta sıkıntıya duser. kabilede de cok fazla umursayan olmayabilir kendisini. karnı burnunda, gunduzun sıcagında gecenin sogugunda kabileden ayrılmamak zorunda. kabileden ayrı duserse yasayamaz zaten. simdi diyelim ki kabilede guzel bir kız var. gelismis serpilmis, 15 yasında olsun. butun erkeklerinde gozu uzerinde bu kızın ama ailesi kendisini korudugu icin sahipsiz degil pek kimse yanına yaklasamıyor. kızda hamile kalmamak icin kendini erkeklerden sakınması gerektiginin farkında,o yuzden yanında silah tasıyor. mesela bir hancer, veya bir bıcak. yani bu bekaret namus-ırz meselesi degil, hamile kalmama meselesi. herhangi bir erkegin saldırısından kendini koruması gerektigini biliyor.ama guclu kuvvetli bir erkek kızı gozune kestirmis surekli kızı takip ediyor. babasından istemek icin degil tabi, punduna getirip bir tenhada kızıkıstırıp becermek icin.ve diyelim ki tenha bir vakitte ve durumda kızı yalnız basına yakalayıp kıstırıyor.kız adamın niyetinin farkına varıyor ve bıcagını cekiyor ama adam kuvvetli kızın elinden bıcagı alıyor ve "salvarını" indiriyor. biraz fantazi edebiyatı yapar gibi oldu ama olan biten uc asagı bes yukarı boyle. kızın korkusu hamile kalmak. aslında o da seksin nasıl birsey oldugunu merak ediyor. adam ise koyulunca bakıyor kurtulus yok pek sesini cıkarmıyor belki o da haz alıyor, yani olayımız tecavuz olmayabilir. tecavuz veya degil, ama bir ay sonra bakıyor ki hamile kalmıs, belki adam arada yine kızın uzerine cullanıyor fırsat buldugunda.ama bir ay geciyor uzerinde adet zamanı geliyor ve kız adet gormuyor. anlıyor ki hamile kalmıs "iste simdi boku yedim"diyor kendi kendine. hamileligi suresince kabileye yuk olacak cocugu dogurana kadar dogum da dahil olumcul bir surece girdi kendisi acısından o vahsi col cografyasının icinde. artık hamile ve istedigi gibi seks yapabilir dahası bunu silah olarak kullanıp cıkar saglayabilir. nasıl olsa hamilelikten donus yok bir sekilde bu cocuk dogacak ve belki ailesi dahil kimse sahiplenmeyecek kendisi dısında bu cocugu. artık o hamile kız kabilenin duzeni icin buyuk bir tehlike. cunku isterse kıracagı cevizin cevirecegi dolabın haddi hesabı yok. unutmayın herkes cinsel pehrizde. burası col ve bu kadın vahsi bir kadın. gocebe olarak yasıyor belki haftalarca hatta aylarca yıkanmıyor. sadece yagmurdan yagmura yıkanıyor belki. colde dayanısma kulturu yoktur ve o yuzden nefret sevgiden cok daha guclu bir duygudur colde.bu kadın hamile kaldıgını anlayınca o kabilenin butun duzenini disiplinini bozacak, hele birden fazla hamile kadın oldugunu dusunursek kabile ustu kapalı olarak porno film setine donecek.

kızımız hamile kaldı, artık bası belada. diyelim ki basından gecen olayı tecavuz boyutu ile yasadı.bu sefer bu adama kin duymaya baslayacak ve intikam almak isteyecek.ne yapabilir, diyelim ki tecavuz edenin adı ahmet olsun.bir de mehmet var kızla ilgilenen ama olan bitenden kimsenin haberi yok henuz.kız ahmetten intikam almak icin mehmete yanasacak ve ahmete karsıonu dolduracak.bir de uzerine mehmete guzel bir "muamele" cekti mimehmet hepten cosacak. kızımız diyecek ki sen git ahmetin isini bitirgelince gene yaparız. bunlar col kulturunde dogasında olagan seyler.bu kız aylar boyunca cinselligini kullanarak kabiledekierkekleri birbirine dusurecek veya bir sekilde bundan cıkar saglayacak.ve bu karısıklıklar sırasında mumkun mertebe kendini acıga vermedensinsice hareket etmek zorunda ki kendine bir zarar gelmesin.ama kabile bu olaylarla calkalanacak huzursuzluk cıkacak. dogum zamanı geldi diyelim ve dogan cocukta kız olsun. kabiledekiler eger bebek erkek olsaydı sesini cıkarmayacak ve cocuga sahip cıkacaklardı. cunku erkek cocuk kabile icin guctur ozellikle coldeki haydutlara haramilere karsı kabileyi koruyabilir gelecekte.ama cocugun kız olması ve kabilede o zamana kadar yasananolaylar calkantılar bu cocugun kız olmasına baglanacak ve bu ugursuzlugun ortadan kalkması icin ilahlara kurban edilecek. diri diri topraga gomulecek.

kabile biliyor ki aslında olayların arka planında cocugun annesi var, aslında asıl amac cocugu oldurerek kadını cezalandırmak. colde kadın hayatta kalabilmek icin seytanlasır. bu yuzden surekli kabilede karısıklık cıkar ve kadından nefret edilir. tıpkı gemide kadın ugursuzluk getirir inancında oldugu gibi.

evet col boylesine vahsi bir cografyadır, hayatta kalmak cok zordur.ama bir o kadar da guzeldir,col insanı kendine baglar.cok mistik ve egzotik bir cografyadır, cole alısırsan colden vazgecemezsin.col senin bir parcan olur,sen colun bir parcası olursun.

simdi herkes kabul ediyor ki islamdan once colde kız cocukları kuma gomulerek olduruluyordu. burada sozkonusu olan yetiskin kız cocukları degil tabi ki,yeni dogmus bebeler.bir allahın kulu da cıkıp desin ki, "yok arkadas,o olay senin anlattıgın gibi degil, aslında boyle boyle" deyipbana mantıklı bir acıklamada bulunsun.