bugün

gazete

Kaynaklarını soruşturması gereken medya aracıdır. tabi yeterince güvenilirlikleri kaybolmuşken toparlamaya niyetleri varsa, bu da benim iyi niyetim.
bugün bütün gazetelerin sürmanşetleri ve manşetlerinde seçim sonuçlarının istatistiksel olarak tablosu var. ilk başta dikkat etmedim lakin ayıktığım zaman hepsine tek tek baktım.
star ve taraf gazetelerinin oranları dışında hepsinin partilere verdiği oran başkaydı. Mesela Vatan en fazla oran artışıyla akp'ye yüzde 49'u basmış. Akşam gazetesinin kapağından söz etmek istemiyorum çünkü gazete standartlarını da yıkmış. keşke yaptığı haberlerle de standartları yıksa. Açıkçası bugünkü istatistiklere bakarak gazetelerin kimliğini analiz edebilirsiniz. Daha da ilginç bir şey var, aynı gruba ait gazeteler de birbirinden farklı istatistik vermiş. farklı kaynaklarla ilgili olabilir ama bu gibi toplumun tamamını yakından ilgilendiren bir tercih davasında birbirini tutmayan sonuçlar verilemez. okur hangi partiye mensup olursa olsun, doğru bilgiye ulaşma hakkı önlenemez. önleyenlere rağmen...