bugün

mary louise parker

2 ağustos 1964 doğumlu, siyah saçlı, kömür gözlü muhteşem aktris. daha çok bağımsız filmlerde oynamasına rağmen gerçekten iyi bir oyuncu olduğu ödüller ve adaylıklarla da tescillenmiş güzel ötesi bayan.
weeds'teki nancy botwin ile komedi dizisi en iyi kadın oyuncu dalında altın küre, angels in america'daki rolü ile tv filmi en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında altın küre ve emmy almışlığı vardır.
ek bilgi de vereyim,

7 yıllık uzatmalı sevgilisi billy crudup tarafından 7 aylık hamile iken, ikilinin ortak arkadaşı claire danes için terk edilmiştir. fakat yıkılmamıştır, aksine doğurduktan sonra daha da güzelleşmiş, başarılar kazanmış, ödüllere doymamıştır.

weeds'in birkaç bölümünde judah botwin rolünde gördüğümüz jeffery dean morgan (grey s anatomy'de de denny'yi canlandırmıştı bu adam) ile bir birliktelik yaşamış, fakat kısa zaman önce ayrılmıştır.

weeds'teki rol arkadaşı justin kirk ile de daha önce angels in america'da birlikte çalışmış, ve weeds'teki andy botwin rolü için onu önermiş ve diziye dahil olmasını sağlamıştır.

desperate housewives dizisindeki susan mayer rolü için teklif almış, fakat kabul etmemiştir.

son olarak da adı tanıdık geliyor, ama simasını hatırlamıyorum diyenler için resmi,

görsel