bugün

starcraft

terran birlikleri denen birşey yoktur. terran, köprülü sektöründe yaşayan insan ırkının genel adıdır. terran devletleri dominion, confederate, sons of korhal, raynor's raiders vs. insan olup ta terran olmayan tek bir güruh var o da united earth directorate. adı üzerinde adamlar dünyalı zaten.

zerg overmind'ın psionic yeteneklere sahip teranlara, özellikle de ghost'lara ilgisi olduğu biliniyordu. kerrigan eninde sonunda overmind tarafından ele geçirilecekti. kerrigan psi emitter'ı yerleştirdikten sonra mengsk tarafından onu almaya gönderilen bir evac olmamış, dolayısıyla terkedilmiştir.

zerg overmind tarafından infeste edildiği için kerrigan zihinsel olarak overmind'a yarı-bağlıdır. köledir yani. xel-naga artifakt'ı ile saflaştırıldığında bu zihin bağımlılığı da yok olmuştur.

raynor, kerrigan'i köşeye sıkıştırmamıştır. prince valerian'ın bir projesine göre xel naga kalıntıları zerg dna'sını temizleyebiliyordu. makine kurulduktan sonra kerrigan terran formuna dönmüştür. ama hala psionic güçleri ve biraz da zerg dna'sı içerdiğinden dolayı hâla zerglere hükmedebiliyordu.

kerrigan'in tekrar zerg olmasını kendisi değil, zeratul istemiştir. düşmanımın düşmanı dostumdur hesabı yani. ilk infeste olmasıyla queen of the blades iken, ikinci infestasyonu ile primal queen olmuştur. tamamen bağımsızdır.