bugün

dinlere inanmama nedenleri

kutsal kitaplarda yazılanların ya da bunu yorumlayan din alimlerinin tutarsızlıkları başta gelir.
Kutsal kitaplardan sadece kuran değiştirilmemiştir denilse bile kur'anın bazı yönleri saçma gelmektedir. Sadece kur'an'dan bahsediyorum çünkü diğer dinlerin zaten batıl olduğuna inanan bir topluluk var bu ülkede ki zaten hıristiyanlığın 4 kitabı da bazı konularda birbirine taban tabana zıt. Yahudilikteki tevrat ve bazı el yazmaları çeliştiği için tam bir olgu kafanızda oturmuyor.
Bu yüzden tek kitaba sahip kur'andan örnek vermek gerekiyor.
Bunun en büyük nedeni süveyş arapçasına sahip olması diye düşünüyorum.

Öncelikle herkesin dini kendine ve kimsenin inancını sorgulayacak da değilim.

Madem ki hak dini ve indirilen son kitap peki neden doğru düzgün çevirileri yapılmamış yani o dönemde yaşayan insanlar değiştikçe neden hiç bunları kendi dillerine çevirip meal oluşturmamışlar?
Bunların hepsi karmaşa değil mi?
Islamiyet mantık diniydi hani. Anlamadığın bir şeye körü körüne inanmak mantık mıdır?
Mealler ne derece doğru?
Bu biraz darwin'in türlerin oluşumuyla ilgili fikirlerine benzetilebilir aslında.
Bilmeden anlamadan sadece birinin size darwin insan atasının maymun olduğunu söylüyor diye söylemesiyle kafanıza kazınan ifadeler hatta bunlar biyolog olduğu halde bilimden zerre anlamayan kişilerin kafamıza doldurduğu saçmalıklar gibi değil midir?
Ya da yerlere göklere sığdıramadığız tarihimizin aslında tam anlamıyla masum olmadığını okul dışı yapılan araştırmalarla öğrenme durumumuzu andırmıyor mu?

Ha diyeceksiniz ki oku' kur'an okuyayım, haklısın. arapça okumayı biliyorum fakat anlamıyorum. Diyeceksin ki öğren! o kadar yabancı dil öğrenmişsin onu da öğren hangi kaynaktan? Günümüz arapçasıyla kuranda yazılan arapça aynı mı? Kim biliyor o orjinal dilini, kimse. Farklı kişiler tarafından yazılmış meallere bakın bazen birbirinden çok farklı açıklanabiliyor aynı ayetler hangisine inanacaksın ya da hepsi yanlış çevirilerse?

Din insanları sömürmenin köleleştirmenin en basit yoludur hıristiyanlıktaki gibi din adamlarının oyununa gelinmediği belli midir? Ki günümüzde gayet açık sekilde bunu görüyoruz.

Bütün dinlerin hatta pagan kelt ve budizm gibi diğer dinler bile hak dini olan (sonradan 3üçü bozuluyor) 4 dine paralellik gösterir bazı yerlerinde. Tanrılara kurban etmek beslenmesi için yemek götürmek onlara itaatini göstermek amacıyla tapınmak vs.
Burada gözlemlenen tek bir şey var ki o da insanın kendini güçsüz hissetmesi ve buna bağlı olarak kendine ilahi bir güç aramasıdır. insan sadece itaat etmek ve inanmak için yaratılmıştır.
Ilkel toplumlarda gördükleri ve kendilerini korkutacak şeyler olmuş ilk başlarda sonraları ise şükrv öğrenmişlerdir böylelikle onlara güzel şeyler verenlere de tapmışlar fakat içlerinde hep gizliden gizliye bir korku olmuştur.
Kitapların ve dinlerin akıbeti nedir bilmem ama içimizde bir tapınma duygusuyla doğduysak bizi yaratan ve bu sistemi düzenleyen bir yaratıcı var demektir.