bugün

vfs global

birçok schengen ülkesine başvuru yaparken size aracılık eden şirket. danışmanlık yapmıyorlar yalnızca al-ver yapıyorlar ama bazı ülkeler bu firmayı kullanmanızı şart koşuyor.

resmi sitesi: http://www.vfsglobal.com/

istediğiniz ülkeye yukarıdaki adresten sonra "/" koyup o ülkenin adını ingilizce yazarak ulaşabilirsiniz. mesela "/poland" gibi. şimdi o sayfayı istediğimiz dilde kullanabilmek için yine "/" koyup ingilizce olarak o dilin ülkesinin adını yazalım. mesela "/poland/turkey"

yani polonya için türkçe sayfayı kullanacaksak adres: http://www.vfsglobal.com/poland/turkey

şimdi gelelim nasıl işliyor bu kurum.

- çoğu vize aracı kurumunda olduğu gibi bir banka havası var. giriş yapıyorsunuz elinize bir sıra tutuşturuyorlar, başvuracağınız ülkenin bankosunu takip edin, sıra size gelince evrakları teslim edin. onlar karşı bankoya ödemeye yollayacak sizi, ödeyin tekrar aynı bankoya gelin. verin makbuzu o size saklamanız gereken bir fiş verecek onu saklayın teslim alırken o gerekli. yani yaptıkları iş tamamen bu. para al, evrakları al, konsolosluğa teslim et. hepsi bu.

- önceden rezervasyon yapmalısınız. bu yüzden sitelerini kullanacaksınız. "randevu al" bölümüne girin. randevu alırken üyelik gerekecek. üyelik için saçma sapan bir şifre istiyor. "yazı@sayı" güzel kombinasyondur şifre açısından yoksa uğraştırır. rezervasyon için üyelik şart.

- rezervasyon bilgilerini girerken tarih girme aşamaları sıkıntı verebilir, vermesin. "/" kullanın tarihler arasında, yoksa makine algılamıyor. rezervasyon kağıdını her ihtimale karşı bastırın ama ben girerken istemediler. makineden görüyorlar zaten.

- fotoğraf çektirebilirsiniz, fotokopi çektirebilirsiniz, seyahat sigortasını oradan veya yanındaki acentelerden yapabilirsiniz.

- içeriye elektronik eşya sokabiliyorsunuz.

- istanbul için yeri, harbiye'de. askeri müzenin oralarda, kime sorsanız orada çalışan (simitçi, mısırcı vs) tarif eder zaten. taksim'den gidecekler harbiye'ye doğru yürüsünler 10 dakika sonra görecekler. taksim'den harbiye'ye yürürken yolun solunda kalıyor. elmadağ, cemal reşit rey, o istikamette yürüyün geçin oraları, göreceksiniz vfs global'ı.

polonya vizesi hakkında: (#22713846)