bugün

padre ottomano

yeni bir cem sultan olabilecegi ihtimaliyle hristiyanlar tarafindan ele gecirilmis, kullanilmaya calisilmis sanssiz bahtsiz papaz. kimi kaynaklarda padra ottomano ya da othman seklinde de bilinir. cok ilginc bir hikayesi vardir. kisaca malta sovalyelerinin elinde patlamis bir kisidir.

sultan birinci ıbrahim zamaninda kendisine bir cariye hediye edilir. sans bu ki kadin geldiginde hamiledir. kadin dogum yapar. tam o sirada padisahin diger bir cariyesinden bir sehzadesi dogar. kadin hem kendi cocuguna hem de sehzadeye sut annelik yapar. bu yuzden de sultan ıbrahim hem kadina hem de kadinin cocuguna yakinlik gosterir. tabi bu durum padisahin yakinlari tarafindan hos karsilanmaz. kadini padisaha sunan sunbul aga ve kadin artik guvende degillerdir. hayatlarindan endise eden bu ikili bebegi de yanlarina alarak misir'a gitmeye karar verirler. onlari tasiyan gemi yolda malta sovalyeleri tarafindan basilir. sunbul aga oldurulur. kadin ve cocuk esir edilir.

cocugun saraydan gelme bir cocuk oldugu duyulunca malta sovalyeleri gaza gelir "simdi boku yedin osmanli. sehzadeni ele gecirdik" diye kendi kendilerine gaza gelirler. her ne kadar daha sonra gercek anlasilsa da bunlar soylentiyi yaymaya devam ederler. cem sultan vakasinda oldugu gibi bu olayi kullanmak isterler.

ısin ilginc yani cocuk buyur padre ottomano ismini alir fakat kendisi de gaza gelmistir artik. osmanlilarin girit kusatmasina osmanlilara bir mektup yazmis ve kusatmanin kaldirilmasini istemistir. tabi osmanli siklemis midir arkadasi? cevap tabi ki hayir. daha sonra bu arkadas bir manastirda inzivaya cekilmis genc yasta olmustur. o sut annelik muhabbeti olmasaydi belki kendisi ve annesi sarayda kalmaya devam edebilir, enderunda yetisip devlet kademesinde luks icinde yasayabilir, pasa falan olabilirdi.

kisaca sanssiz bir arkadasmis kendisi. en azindan kendince dini butun vefat etmistir.