bugün

hipotiroid

hemen hemen 2 senedir bende var olan hastalık. 1 sene bile olmadı hayatımda olan değişiklerin bundan kaynaklandığını öğreneli. illet bir hastalık bu resmen. insan yorgunluktan nasıl kırılıyor anlatamam. böyle her dakika yastığa kafamı gömüp şöyle bi güzel uyusam hayalleriyle yaşar olmuştum. 15dk uzanayım laflarım 3 saate uykuya eş geliyordu..
metabolizmamın yavaşlaması sebebiyle 46kilodan 59.9'a * çıktım 2ay içersinde. stresten falan sandım böyle üzüntülü stresli olduğum bir vakitti o zamanlar ama o günler geçti bitti. o kadar diyet yaptım, haftalarca denizden çıkmadım yüzdüm durdum. akşamları yürüyüşe, koşuya çıktım. en sevdiğim şeylerden biri olan yemek yemekten vazgeçtim resmen... ama yok.... veremedim o kiloyu bir türlü. en fazla 56 olabildim. ki söz konusu benim bir de yani. normal bir insanın yediğinin iki katını yeyip kilo almayan bir yapım var. kilo verebilmem ne kadar kolay siz düşünün. bu illet yüzünden 1,5 sene kadar balık etli gezdim. neyseki bir gün tak etti doktora gittim. dedim ben halsizlikten ölüyorum. romatizmam var kendimi yaşlı hissediyorum. uykusuzluk çekiyorum. dinlenemiyorum. cildim pul pul dökülüyor resmen. normale oranla çok daha sinirli veya mutsuzum. kilo veremiyorum vs vs bütün şikayetlerimi anlattım. önce kan verip değerlerime bakmamı istedi. tsh değerim normal değerleri 2-3 olması gerekirken 7 falandı. bana baya yüksek göründü bu. doktor şu mucizevi ilaç levotiron'u - #22255530 verdi. bunu kullan, ömür boyu da kullanmaya devam et. metabolizman %100 çalışır olmadığından kilo alıyorsun. direncin düşük oluyor, halsizsin. birkaç hafta içersinde bunların düzelmeye başlaması gerekir dedi. gerçekten de şuan hemen hemen eski kiloma dönmüş durumdayım. uykusuzlukla savaşabiliyorum. gün içersinde o mallık derecesindeki uyuşukluğum yok. çok nadir oluyor o da gerçekten yorgunluktan kırıldığım vakitlerde.
yani diyeceğim o ki; eğer şikayetiniz varsa gidip baktırın problem varsa tedaviye başlayın. tedavisi atlanmaması gereken bir hastalık. atlandığı takdirde öyle böyle değil süründürüyor insanı.