bugün

pak bahadur

izmirliler fil bahadır olarak bilirler.

kafanızı sikesim vardı, bahadır vesile oldu. aydınlıklar içinde yatsın.

şanslı mı şanssız mı olduğu benim açımdan tartışılacak bi konumdadır. neden mi? şimdi bahadır, toprak yüzü görmeden toprak olup gitmiş bir fil arkadaşımız. bu konuda şanssız. lakin izmir hatta türkiye genelinde bu kadar seveni olması bakımından şanslıdır. özellikle izmirlilere kendini sevdirebilmiş olması bakımından çok şanslıdır. lakin izmirliler kolay kolay sevmez (bkz: bir arkadaş söylemişti).

şimdi efendim çin'deki pandaları saymazsak, ölümüyle kitleleri yasa boğan kaç tane hayvan tanıyorsunuz? yok dimi aklınıza gelmedi. ben de öyle düşünmüştüm. rivayet edilir ki bizim çilekeş bahadır, biraz anarşik mizaçlı tuttuğunu koparan bir fildir. rivayetlere ve şahit olunmuşluklara dayanarak bir kaç örnek verelim:

-80 döneminde üniformalı askerleri ve polisleri ıslatması. (üniformalı olacak tabi, sivil adamın polis olduğunu nerden anlasın canım siz de.)
-sıcaktan bunaldığında bakıcısına durumu belirtmek için ortalığı birbirine katması.
-ulaşamadığı bir şeylere ulaşmak için hortumundan hava üflemesi falan.

böyle karakterli bir hayvanın soyu devam edemedi ya ona yanarım ben sözlük. şimdi bunun manitası vardı hatırlarsınız, begümcan. begümcan'da böyle ufak tefek, tıfıl bir şeydi. çok yanaştırmadılar bahadır'ın yanına. sevenlerin arasına girdiler. belki de aralarında duygusal bir bağ yoktu ama biz izmirliler olarak aşka önem veririz. aşık olsunlar birbirlerine istedik. sonra begümcan'ı winner'a verdiler. bir de çocukları oldu fil izmir.

bence begümcan hala bahadır'ı unutamadı.
bu şarkıyı begümcan ve bahadır'a armağan ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=izPjR1dMtpw

Bir de bahadır'ın, izmirliler ile olan anıları var tabi. sevgililer, bahadır arkaplanlı fotoğraf çektirdiler. bir de kordon temalı fotoğrafları vardı bu sevgililerin ama konumuz o değil. bahadır'ı öyle benimsediler ki, aşklarının en büyük hatıralarından biri yaptılar. sonra bu sevgililerin çocukları oldu. çocuk kendini bilmeye başladığında kaptıkları gibi götürdüler bahadır'ın yanına. bir de aile pozu verdiler bahadır'ın önünde. Sonra o çocuk büyüdü, o'da sevgilisiyle bahadır arkaplanlı fotoğraf çektirdi ama ne yazık ki bu rutin bozuldu, artık bahadır yok. sevgilisiyle bahadır temalı fotoğraf çektiren son nesil bizdik. (bkz: hayır ağlamıyorum gözüme biraz sen kaçtı)

özledik seni bahadır, çocuğum olduğunda seninle fotoğrafı olmayacak. çocuğum bir sürü hayvan tanıyacak, senin gibisi olmayacak.

begümcan'da özlemiştir seni. toprağın bol olsun.

R.I.P Bahadır
güncel Önemli Başlıklar