bugün

türklerin barbar olduğu görüşü

çoğumuz hatırlarız fazla değil 40 yıl kadar sene önce... willy brandt, alman şansölyesi olarak polonya'yı resmen ziyaret etti. bu ziyarette kimsenin beklemediği bir şey yaptı. aniden kurbanların anısına dikilmiş anıtın önünde diz çöktü ve bir dakika boyunca başı eğik, dizleri üzerinde, alman devleti adına günah çıkardı. dünya insanlarından özür diledi. bütün dünya televizyonları bu anı gösterdi. willy brandt alman halkı adına özür diledi. Almanya'yı yüceltti. Alman halkına saygınlık kazandırdı. fazla değil iki sene önce Almanya'da polislerin üstünü kapattığı cinayetlerde, sekiz Türk asıllı alman öldürülmüştü. Türk düşmanı neo-nazilerin suçu ortaya çıktı. Başbakan Angela Merkel inkara yeltenmedi. sorumlu davrandı. Alman devleti adına Türkiyeden özür diledi. kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda, bütün Alman halkı, yani 80 milyon insan, yer aldı. Angela Merkel Alman halkını yüceltti, dünya nezdinde saygınlık kazandırdı. bizim de kalbimizi kazandı.

hepimiz çok iyi biliriz ki toplumsal barış, geçmişinde ki karanlık sayfalarla cesurca hesaplaşabilmiş, gerçeklerin üstündeki kalın örtüleri sıyırıp fırlatmış toplumların ayrıcalığıdır.

bugün Türkiye'e ne yapıyor? hala geçmişindeki karanlık sayfaların üzerini kalın örtülerle örtmeye çalışıyor. bu yüzden dünya nezdinde Türklerin bir saygınlığı yok ve bu yüzden dünya hala Türk'leri barbar olarak biliyor.