bugün
- nickten isim tahmini yapmak59
- hikayeyi devam ettir19
- yazarların zeka seviyeleri8
- uysaljakoben14
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey10
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler6
- sözlük profiline fotoğraf koyan yazarın asıl amacı8
- sadece içmeye gidelim diye arayan arkadaş6
- piramitlerin yere çakılmış küp olması5
- g'i l d'e d l'i l y sözlüğün en güzel kızıdır5
- güzel kızların pizza yemesi7
- ammına koydumun ergenleri6
- fethullah gülen in türkiye ye dönüş tarihi5
- kurbağa öpüp prens beklemek9
- kendini mehdi sanmak5
- sözlüğün muhasır medeniyetler seviyesinde olması4
- eğri piramit4
- pizza sehpası2
- arkadaşlar neden bu kadar sıkıcısınız7
- arkadaşlar şeftali yer miyiz8
- kendi arasında muhabbet eden yazarlar2
- sözlükte şer ittifakı oluşması2
- sözlüğü gerizekalıların istila ettiği gerçeği3
- sözlüğün seviyesinin dibe vurması4
- arkadaşlar hani bir şarkı vardı adı neydi4
- kapalı maraş3
- hayattan zevk alamamak6
- aslan akrep ikizler kadınlarının deli olmaları7
- sözlük erkeklerinin kadın halleri8
- telefon sapığı5
- her entryimi eksiliyorlar tribi2
- nefret edilen birine sonradan aşık olmak2
- homofobik erkek5
- bilgi içerikli entry giriyorum4
- mehdinin almanyada olma ihtimali4
- bok kokan başlıklar3
- the merich13
- doktor ve mühendislerin iki oy hakkı olmalı5
- ilah3
- arkadaşlar ben yarım akıllı mıyım ya9
- türklerin iyi özellikleri2
- eski foça vs yeni foça3
- ioçk17
- gürbüz'ü ibraniceye çevirince lion çıkması3
- japon denince akla gelenler9
- from dizisi5
- sözlükten hatun kaldırmak4
- sözlüğün seviyesini yükseltme girişimleri2
- 30 dakika bilgi içerikli entry girelim kampanyası10
- polis geldi polis geldi2
otomobil kullanabilmek, dolayısı ile trafiğe çıkıp araç kullanabilme ehliyetine sahip olmak için eğitim alırsınız ya da bir iş makinası kullanmak, operatör belgesine sahip olmak için. mühendis, mimar, doktor, hukukçu, kaymakam olabilmek için veya bilgisayar kullanabilmek için ya da bilgisayar yapabilmek için. binalarda kalorifer kazanı yakmak için de eğitim alırsınız. alınan bu eğitimler, çoğunlukla meslekidirler ve insanlara belli bir işi yapabilme becerisi ve erkini kazandırırlar.
eğitim, insanlara yeni bir ufuk ve dünya görüşü kazandırmaz. eğitim, bir insanın dünya görüşünü ve bu bağlamda yaşam alışkanlıklarını belirlemesi için verilemez! verilmemelidir. eğitim, bireye mesleki veya yaşamında gereksinim duyacağı nitelikler kazandırmak için verilir. insanlara, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıkları öğretilemez. öğretilmeye çalışılırsa da bu, önceki neslin sonrakine kendi dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarını dikte etmesinden öteye giden bir eylem olmaz. hal böyle olunca da evrilme ve gelişme durur ki realiteye ters bir durumdur.
esasen insanlar,
dünya görüşleri ve yaşam alışkanlıklarını; araştırmak, yaptıkları bu araştırmalar sonucu geçmişe dair bilgiler edinmek, edinilen bilgileri havsalada dizgileyerek öğrenmek ve öğrendiklerini akıllarının yettiği ölçüde analiz etmekle kazanabilirler. nihayetinde dünya görüşü; her insan için öznel, yani kişiye özeldir.
sonuç itibarı ile,
eğitim değil, hatta kesinlikle değil! bilgi ve geçmiş tecrübeleri arayıp bulmak, bunları akla, mantığa ve günün koşullarına uygun olarak analiz edip kendince en doğru yolu bulmak, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarının belirlenmesi ve değiştirilmesinde temel kurgu olarak kabul edilmelidir. "fikri ve vicdanı hür nesiller" de ancak bu şekilde yetişirler.
eğitim, insanlara yeni bir ufuk ve dünya görüşü kazandırmaz. eğitim, bir insanın dünya görüşünü ve bu bağlamda yaşam alışkanlıklarını belirlemesi için verilemez! verilmemelidir. eğitim, bireye mesleki veya yaşamında gereksinim duyacağı nitelikler kazandırmak için verilir. insanlara, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıkları öğretilemez. öğretilmeye çalışılırsa da bu, önceki neslin sonrakine kendi dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarını dikte etmesinden öteye giden bir eylem olmaz. hal böyle olunca da evrilme ve gelişme durur ki realiteye ters bir durumdur.
esasen insanlar,
dünya görüşleri ve yaşam alışkanlıklarını; araştırmak, yaptıkları bu araştırmalar sonucu geçmişe dair bilgiler edinmek, edinilen bilgileri havsalada dizgileyerek öğrenmek ve öğrendiklerini akıllarının yettiği ölçüde analiz etmekle kazanabilirler. nihayetinde dünya görüşü; her insan için öznel, yani kişiye özeldir.
sonuç itibarı ile,
eğitim değil, hatta kesinlikle değil! bilgi ve geçmiş tecrübeleri arayıp bulmak, bunları akla, mantığa ve günün koşullarına uygun olarak analiz edip kendince en doğru yolu bulmak, dünya görüşü ve yaşam alışkanlıklarının belirlenmesi ve değiştirilmesinde temel kurgu olarak kabul edilmelidir. "fikri ve vicdanı hür nesiller" de ancak bu şekilde yetişirler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar