bugün

mavi göz

--spoiler--
ABD'li bilim adamları, açık renk, özellikle de mavi gözlülerin stratejik düşünme, planlama ve zaman yönetimi konusunda daha yetenekli olduğunu belirledi

Her ne kadar eskiler mavi gözlülerin nazar değdirdiğine dair batıl inançlar taşısa da ABD'li bilim adamlarının son araştırması, mavi gözlülerin daha zeki ve akademik açıdan daha başarılı olduklarını ortaya koydu.

Kentucky'deki Louisville Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmada, açık renk, özellikle de mavi gözlülerin stratejik düşünme, planlama ve zaman yönetimi konusunda daha yetenekli olduğu ve bu yüzden eğitim hayatının yanı sıra golf gibi sporlarda da daha başarılı oldukları tespit edildi.

Kahverengi gözlülerinse reaksyion kabiliyetlerinin gelişmiş olduğu ve bu sayede futbol, hokey gibi sporlarda daha üstün oldukları görüldü.

Bilim adamları, araştırmayı yalnızca gözlemleyerek yaptıklarını, göz rengiyle zekâ ve başarı arasındaki bağlantının sebebinin belirlenemediğini belirtti.

Hawking, Marie Curie...
ingiltere'deki Bedfordshire Üniversitesi'nden Doktor Tony Fallone de göz renginin kişilik ve yeteneklerle ilgili ipuçları verebileceğini söyledi.

ingiliz fizikçi Stephen Hawking, penisilini bulan Alexander Fleming ve Nobel ödüllü fikizçi-kimyager Marie Curie, "zeki ve başarılı" mavi gözlülere örnek gösterildi.
--spoiler--

http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=272569
güncel Önemli Başlıklar