bugün

fatih terim

galatasarayla 3. döneminde üst üste 2 sene şampiyon olmuş, şampiyonlar liginde en büyük başarımız olan çeyrek finali tekrarlamış teknik direktör ve imparator. ama artık bitti. üzüldük, belki yer yer sinirlendik ama artık bitti. bu saatten sonra fatih terimin intikamını almaya uğraşmak, galatasaraya zarardan başka hiç bir şey getirmez. 2000 yılından beri, yani 13 yıldır, bu takımı destekliyorum. bu süre içerisinde fatih hocayla çok büyük başarılara imza attık. ama onsuzken de ben galatasarayı bırakmadım. hatta onsuzken de takımımdan bir şeyler bekledim. kazandık, mutlu oldum; yenildik, üzüldüm. lucescu gibi bir futbol dahisini gördüm. ve ayrılışını. eric gerets gibi bir adamın takımını izledim. bülent korkmazlar, hagiler, skibbeler... hatta rijkaardı gördü bu gözler. bir dönem ümit karanı, hagiyi, popescuyu, hakan şükürü izledik; bir dönem bratu, perez, flerquin, christian... ali lukunku diye bir adam tanıdım mesela... mısır ile hazırlık maçı yaptığımızda "bu adamı nasıl almış bizimkiler" diye sormuştum hayran hayran. daha sonra da aynı soruyu sordum ama bu sefer ses tonum değişikti. frank de boer diye bir adam geldi dünya yıldızı olarak. gittiğinde herkes arkasından küfrediyordu. mondragon gibi rigobert song gibi adamlar da geldi ama.

kısaca demem o ki, bu sektörde kral da olsa, imparator da olsa, birileri gider, birileri gelir. izlediğiniz dizide sevdiğiniz bir karakter öldüğü vakit üzülürsünüz, ağlarsınız belki ama stüdyoyu basıp da "senarist istifa" diye bağırmazsınız. sadece senaryodan kopuşlar olduğu zaman, çok şey vaat eden film boka sardığı zaman eleştirirsiniz senaristi. "becerememiş" dersiniz. bu da o hesap işte. tamam, terim gitti. tamam, ondan sonra gelen isim beni de endişelendiriyor. ama film devam ediyor dostlar. biraz sessizlik!

ayrıca her ne kadar bizi aksine inandırmaya çalışsalar da, siz akıllı, mantıklı insanlar, futbolun sadece futbol olduğu gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. futbol bir eğlencedir. boş zamanları değerlendirme aracıdır. onlarca sezondur oynanan bir dizi gibidir. bağımlılık yapar, evet. ama onun bir şov olduğunu da hiç bir zaman unutmayın. bu şekilde olunca futboldan aldığınız keyif de artar, kaybettiğiniz zaman üzüntünüz de nispeten az olur. ayrıca mancini başarılı olsun ya da olmasın, terim, aysal gibi adamlar gitsin ya da kalsın, bu takım başka nice başarılara imza atacak. göreceksiniz.
© copyright 2005 - 2026