bugün

seni çok seviyordum deyip ağlayan erkek

olaya üç açıdan bakmak mümkündür.

birinci açı: erkek gerçekten sevmiştir. aşık olmuştur. uzun süren, üzerine emek verilen bir ilişki süreci geçirilmiştir. hatun kişisi ottan boktan* sebepten, az da olsa haklı sebepten adama siktiri çeker. sonra adam eşekten düşmüş karpuz gibi olur.
örneği için:
http://video.uludagsozluk...m/v/tülay-geri-dön-12818/

dipnot1: genelde kızlar kendileri için deli divane olan adamlara ilk başta bayılsalar da sonra baygınlık geçirirler. kızların zaman zaman ölçüsünü kaçırmadan ağzına sıçmak lazımdır.

ikinci açı: erkek gerçekten sevmiştir. aşık olmuştur. uzun süren, üzerine emek verilen bir ilişki süreci geçirilmiştir. sonra yeni birisi* olur erkeğin hayatında. o kişi erkek için çok farklıdır. sonra sevgilisi ile yeni kişiyi kıyaslar. arkasından kızı piç kurusu* terkeder. yeni kızın peşine düşer. sonra umduğunu bulamaz, ya da kız adama siktiri çeker. adam yeni biri bulma ile uğraşmaz kendini güvenli sulara bırakmak ister. karşındakini ikna etmek masum aşık ayağı yapar, bu cümleyi sarf eder.

dipnot2: uzun süreli ilişkilerde çiftler zamanla birbirlerine alışır. ilk baştaki anlayışlı, komik, tatlı, cici sevgiliniz ilişki süreci ilerledikçe değişebilir ilişkinin rehavetine kapılıp. herkes en başta anlayışlı, komik, tatlı, cicidir. sonuçta pazarlama stratejisi denen bir şey vardır. karşınıza çıkan herkes zamanla değişecektir.

üçüncü açı: erkek puştun önde gidenidir. sırf yatıp kalkmak için beraber olur kızlarla. bu durum halk arasında gönül eğlendirmek diye tabi edilir. yine böyle gönül eğlendirdiği kızlardan biri gönlünü bu kişiye kaptırır. ama erkek puşttur ya. ayşe, fatma, hayriye modunda takılır. sonra zamanla adı çıkar, kimse yüzüne bakmaz. karşındaki kendisine gönül kaptıran ama tövbeli kızı kandırmak için bu cümleyi kullanır.*
dipnot3: işte bu ibnedir. elini siksin deyusun oğlu.