bugün

otobüste yarım saat tacize uğrayan türk kızı

öncelikle toplumdaki bu "toplu taşıma fantezisi" üzerine yazacağım. böyle pislik bir durum var arkadaş ve bir şekilde yaşatıyor kendisini hangi mevsimde, hangi araçta olduğunun çok da önemi yok. amca gibi yaşını başını almış olan tipler de var, genç abazanlar da var bu tip şeylere girişen ve toplu taşımadaki garip hareketleri ile dikkat çeken.

bu gibi "toplu taşımada taciz" durumlarında arkadaş öyle "başkaları da görüp müdahale eder" durumu çok işlemiyor. he birisi çıkıp da "kahraman" oldu mu alkışlayan yavşak el sayısı çok bak, ona şüphe yok. ama gözünün önünde bunu yapan adama "ne yapıyorsun arkadaş" diyen çıkmıyor yazık ki kolayına.

taciz sırasında kadın şayet tipik bir türk kadını ise hiç bir şey yapamıyor arkadaşlar. bakmayın her bindiğiniz araçta bir tane "beni taciz ediyor" diyen birisi çıksa da tek taciz edilen o kişi değil orada, gerçekten değil bilin bunu.

öyle kıza sallamak da kolay "vay efendim o zaman karakola git" diyerek. zira öyle bir durumda otobüsü karakola çekmek gerekecek ve böyle bir durumda otobüs şoförü başta olmak üzere o otobüsteki tüm yolcular "ne karakolu yeaaaa" diye tepki gösterecekler. malum, herkesin acelesi var günümüz dünyasında. ve yaş itibari ile de çok sağlıklı düşünemeyen olayın kahramanı olan bu kızımız aklına gelen ve en iyi bildiği yolla duyuruyor yaşadığını(veya yaşadığını söylediği şeyi).

ama öte yandan

öyle amcaya sallamak da kolay "vay pezevenk seni, el kadar kızı elledin" diye. zira kendimden biliyorum genel alışkanlığımdır kalabalık otobüslerde önümü güvene alırım arkamdan ziyade. hem oldum olası götüme güvenirim, sıkıntı yok o açıdan. üniversiteye hazırlandığım seneydi otobüste orta kapının karşısındaki boşlukta önüm cama dönük giderken muhtemelen iki katım yaşında bir teyze gelip de arkamda durmuştu o kalabalıkta ve teyzenin yarı çapı resmen bana geçmiş haldeydi. camla bütünleşik seyahat ediyorum ve kıpırdamak falan teheeeeey. bir süre sonra teyze "kendisini taciz ettiğimi" haykırdı bu şartlarda ve orta yaşlı amca kadını tersleyip de "delikanlı adam seni ne yapsın be ucube" diye çıkışıverdi kadına da kesti sesini. yoksa ki bu videoda ben de yer alabilirdim arka profilden.

olması gereken şu anda bu hadise toplum içinde bir "gündem" oluşturmuş haldedir ve olayın gerçeği nedir öğrenebilmek adına gerekli tüm birimler güzelcene çalışırlar ve sonunda ak ve kara çıkar ortaya. amca suçluysa "taciz" suçlaması ile cezalandırılır(gerçi taciz, tecavüz cezası kalktı memlekette ama) ya yok olay kız suçlu ise de bu konuda psikolojik durumuna göre yönlendirilmesi yapılır aksi halde de kamu düzenini bozmak suçundan yargılanır. ve hatta toplumda infial yarattığı için dahi yargılanabilir.

baksana bir haftadır gündemde bu hadise.

diyeceklerim bu kadar canlarım.