bugün

yurtsever cephe

cok genis kitlelere hitap edemeyecek cephe.
Soyleki, turkiye komunist partisi'nin genclik kollari islevindedir. Kim ne derse desin, avantajlari ve ya dezavantajlari tartisilir, ancak komunizmin ulkemizde yediden yetmise herkeste kotu bir izlenimi vardir. Bu yuzden sicak bakilan bir olusum degildir.
uyelerinin neredeyse tamami universite ogrencisidir. Bu, halk tabanina inmeyi zorlastirir. Nedeni, universite ogrencisi her durumda halk ile ic ice girememesi, belli yerlerde diyalogun kesilmesidir. Ancak esnaftan da, ciftciden de, koyluden de uyesi olsa bu durum daha da degisik hal alir, arti kazandirir ama oyle degildir. Ayrica, ulkemizin her sehirinde universiteler yoktur, tasra universitelerinin cogunlugunda ise ulkuculer hakimdir, yurtsever cephe biraz sehirli durmaktadir bu durumda.
En buyuk sorun, aralarinda malesef boluculerin olmasidir. Bunu kimse inkar etmesin. Turk bayragi gorunce kin kusan adamlar var, istiklal marsi'nda ana avrat sovenler var. Bunlar oldukca birakin diyaloga girmeyi, ayni ortamda bulunulmaktan kacinilir. Ulusalci ve ya milliyetci kesimi bu durum tahrik ettiginden kargasa cikar, zaten oyle de oluyor.
benim yurtsever cephe'den anladigim, samimi olmadiklari arkadasim. Halkin icindeyiz deyip sehit verildiginde gobek atan adamlara kucak acan olusumun ben ta icine edeyim.
güncel Önemli Başlıklar