bugün

borsa dusuyor dolar yukseliyor

borsanın yükselmesinin ya da doların düşmesinin sadece cebinde dolarlar olan ve borsada oynayan (borsada oynamak da neyse) insanları ilgilendirdiğini düşünen bünyelerin algılama sorunu çektiği hadisedir.
sokakta sürünen adamın işe ihtiyacı yoktur tabi, peki istihdam nasıl sağlanır? borsada işlem gören şirketlerin değerlenmesi, yatırımı ve istihdamı ne şekilde arttırmaktadır? bu istihdam artışı sokakta sürünen adamın sürünmeyi bırakarak iş bulmasına nasıl önayak olur, öncelikle bunları idrak etmek gerekir. (bilgi sahibi ve fikir sahibi olmak hadisesi)
daha da fazla idrak edilmesi gereken, doğruları söylemenin ya da ekonomik göstergelerin olumlu yönde gelişmesini istemenin "iktidar yanlısı" olmak şeklinde değerlendirilmesinin ortaya çıkardığı çapsızlıktır. karşısındakini tanımadan ve en basitinden daha önceden girdiği entryleri inceleme okuma zahmetine katlanmadan yaftalama çabasının getirdiği cahilliktir. ekonomik gelişmeleri kahvede taşlı okey oynayan adam mantığıyla irdelemeden önce bilgi sahibi olmayı gerektirir.
yoksa o batan gemide kıçını kurtaracak filika bile bulmak pek kolay olmayacaktır.
güncel Önemli Başlıklar