bugün
- sözlükte kadın yazar olması4
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- tenis oynayan erkek4
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları3
- sebahattin şirin15
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- su tabancasından su içen çocuk4
- sözlüğün kapanması4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- cıvık çift2
- blackberry6
- beyaz atletle balkonda çay içme sezonunun açılması2
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- burçlara inanmak3
- karpuz yiyen erkek2
- anın görüntüsü15
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- çerçeve yasa23
- kalp krizi8
- hiçbir servet zamanı satın alamaz11
- yakışıklı erkek görünce verilen tepkiler2
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- apo piçtir piç kalacak12
- arkadaşlar bana müsaade2
- romelu lukaku7
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- eksi oy alan tanımları siliyorum2
- kırathanede one more cup of coffee dinlemek2
- eski türkiye5
- hangi film karakteri olmak isterdiniz3
- profilini gizli tutma nedeni9
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- bu plak para eder mi3
- kova burcu2
- ultravesti tiribün liderinin gözaltına alınması3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı6
- türk milletine kurulan pusu7
- numan kurtulmuş3
- herkes öldüğü hal üzere diriltilecektir2
- aslolan fenerbahce dir vs frank lucas3
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- rabbin sana verecek ve sen hoşnut olacaksın2
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak5
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- ipsala vs kapıkule2
- mel melin palavra sıkması7
- en sevdiğin eşofmana çamaşır suyu dökülmesi5
bir osman pamukoğlu yazısıdır.
--spoiler--
Sene 1222, Cengiz Han, Harzemşah (iran) üzerine yürürken, Türk garnizonlarının savunduğu Semerkant ve Taşkent şehirlerini yerle bir ettikten sonra, kendini hiç savunmadan teslim olan bir kente girdi. Şehirlerini müdafaa etmeyen halka o kadar kızdı ki; eli silah tutan tüm erkeklerin kendileri için mezar kazmasını emretti.
Herkes, kendi mezarlarını kazarken, çok yaşlı bir insan, her şeyi göze alarak Cengiz Hanın önüne kadar gelmeyi başardı ve : Ulu Hakanım, şu delikanlı benim oğlum. Ne olur onu bağışlayın dedi..Cengizin cevabı ibret vericiydi: Şimdi benden mezarını kazan oğlunun bağışlanmasını istiyorsun. Ama, diğerleri gibi sen ve oğlun da memleketiniz mezarın kenarındayken kılınızı bile kıpırdatmadan uzaktan seyrediyordunuz! Bu sonucu hazırlayan sen ve senin oğlun gibi olanlar. Boşuna dil dökme, bağışlamam ihtiyar
Sene 1935, sömürge peşindeki italyan ordusu Habeşistan da. (Etiyopya) Habeşler, italyanın teknolojik üstünlüğü ve en güçlü silahlarına karşı ülkelerini öyle bir savundular ki, tanklara bile, okla, mızrakla, atlarla hücum ettiler..italyanlar siperlere çakılıp kaldılar. Hareket etmek şöyle dursun, donup kaldılar..
Bir italyan yüzbaşı kendi askerlerini hücuma kaldırmak için: Büyük Roma medeniyetini yeniden canlandıracağız, şan ve şerefler sizi bekliyor askerler, karşımızdakiler çerden çöpten topluluklar, onlardan mı korkacağız? italyan ulusu, bu büyük zafer de sizin de bulunduğunuzu öğrendiğinde sizleri göklere çıkaracaktır. Torunlarınıza göğsünüzü gere gere, ben de oradaydım diyeceksiniz Ve yüzbaşı son sözünü söyledi: Süngülerinizi takın ve el bombalarınızı hazırlayın. Ben, siperden ileri atılır atılmaz, benim arkamdan bütün gücünüzle saldırın..
Yüzbaşı dediğini yaptı ve tabancasını eline alıp, ok gibi siperden fırlayarak ileriye doğru koşmaya başladı..
italyan askerinin hiçbiri yerinden kıpırdamadı fakat siperlerin üstü coşkulu bir alkış tufanı ve şu nakaratla çın çın çınladı!. Bravo Capitano!. Bravo Capitano!. Bravo Capitano!.
Kıssadan hisse
Doğrudur!
Her şey gelip geçer..
Hayat, sadece ve sadece, karar ve eylemdir
insanın en kötü hali; boş boş konuşarak ömründen saatleri, günleri, haftaları ve yılları çöpe atmasıdır, yaşayanlar ve ölüler gibi..
--spoiler--
osman pamukoğlu
hak ve eşitlik partisi
genel başkanı
http://www.hakveesitlik.org.tr/bravo_capitano/
--spoiler--
Sene 1222, Cengiz Han, Harzemşah (iran) üzerine yürürken, Türk garnizonlarının savunduğu Semerkant ve Taşkent şehirlerini yerle bir ettikten sonra, kendini hiç savunmadan teslim olan bir kente girdi. Şehirlerini müdafaa etmeyen halka o kadar kızdı ki; eli silah tutan tüm erkeklerin kendileri için mezar kazmasını emretti.
Herkes, kendi mezarlarını kazarken, çok yaşlı bir insan, her şeyi göze alarak Cengiz Hanın önüne kadar gelmeyi başardı ve : Ulu Hakanım, şu delikanlı benim oğlum. Ne olur onu bağışlayın dedi..Cengizin cevabı ibret vericiydi: Şimdi benden mezarını kazan oğlunun bağışlanmasını istiyorsun. Ama, diğerleri gibi sen ve oğlun da memleketiniz mezarın kenarındayken kılınızı bile kıpırdatmadan uzaktan seyrediyordunuz! Bu sonucu hazırlayan sen ve senin oğlun gibi olanlar. Boşuna dil dökme, bağışlamam ihtiyar
Sene 1935, sömürge peşindeki italyan ordusu Habeşistan da. (Etiyopya) Habeşler, italyanın teknolojik üstünlüğü ve en güçlü silahlarına karşı ülkelerini öyle bir savundular ki, tanklara bile, okla, mızrakla, atlarla hücum ettiler..italyanlar siperlere çakılıp kaldılar. Hareket etmek şöyle dursun, donup kaldılar..
Bir italyan yüzbaşı kendi askerlerini hücuma kaldırmak için: Büyük Roma medeniyetini yeniden canlandıracağız, şan ve şerefler sizi bekliyor askerler, karşımızdakiler çerden çöpten topluluklar, onlardan mı korkacağız? italyan ulusu, bu büyük zafer de sizin de bulunduğunuzu öğrendiğinde sizleri göklere çıkaracaktır. Torunlarınıza göğsünüzü gere gere, ben de oradaydım diyeceksiniz Ve yüzbaşı son sözünü söyledi: Süngülerinizi takın ve el bombalarınızı hazırlayın. Ben, siperden ileri atılır atılmaz, benim arkamdan bütün gücünüzle saldırın..
Yüzbaşı dediğini yaptı ve tabancasını eline alıp, ok gibi siperden fırlayarak ileriye doğru koşmaya başladı..
italyan askerinin hiçbiri yerinden kıpırdamadı fakat siperlerin üstü coşkulu bir alkış tufanı ve şu nakaratla çın çın çınladı!. Bravo Capitano!. Bravo Capitano!. Bravo Capitano!.
Kıssadan hisse
Doğrudur!
Her şey gelip geçer..
Hayat, sadece ve sadece, karar ve eylemdir
insanın en kötü hali; boş boş konuşarak ömründen saatleri, günleri, haftaları ve yılları çöpe atmasıdır, yaşayanlar ve ölüler gibi..
--spoiler--
osman pamukoğlu
hak ve eşitlik partisi
genel başkanı
http://www.hakveesitlik.org.tr/bravo_capitano/
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar