bugün

nar city

Maltepe Başıbüyük te bulunan toplu konut sitesi. Evler farklı renklerle boyalı. Evde hayvan beslemiyorsanız ve komşularla ben ilişki kurmam tek başıma eşim çocuğumla takılacağım diyorsanız tam size göre. Güzel bir site ama aidatı fazla ( 350 Tl ) civarı. Zemin katlarda olan dairelere ait bahçe mevcut. sadece o daire sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Tabi fiyatı daha fazla. En üst kattaki dairelerinde aynı şekilde terasları mevcut. Fiyat bakımında fazla ama ataşehirden uygun sayılır.
Site hakkında ana girişi yaptım şimdi yaşadıklarımı anlatayım. Eşimle beraber kedi sahibi olunca gidip daha inşaat halinde bahçeli bir daire aldık. 1 yıl bekledikten sonra taşındık ama o bir yıl süresince kedi sayımız 6 olmuştu bile. ( 4 sokak kedisi aynı şekilde arka bacağında kemik kırığı olunca opere ettirdik sonra kıyamadık. evde kaldılar. ) Bu arada evde olan kedimize tasma takıp her gün 1 saat dolaştırıyoruz. Siteye taşınınca diğer kediler bahçede takılmaya başladı. Ama komşular laf ediyorlar diye en son kaçamayacakları şekilde yollarını telle çevirdim. Oh rahatladık derken sadece ilk kedimiz kaçmayı başardı. 4 günlük arama sonucu bulduk. Bu arada yönetimden burayı telle çevirmişsiniz olmamış diye biri geldi tersleyince gitti.
Evin bir odasını bahçeye açtık kediler oda ile bahçe arasında serbest dolanıyor. ( Güvenlik çok iyi ) Esas kedimiz için her gün işten sonra bir saat dolaştırmaktan imanımız gevrediği için özel radyo frekanslı pet takip sistemi aldım ve güzelce kullanmaya başladım. Salıyorsun kediyi sonra dolana dolana cihazla buluyorsun. inanılmaz rahatlık. Bu arada evin karşısında havuz var . bizim kedi havuzun kenarına gelince siteden havuz kenarında kedi var diye uyarıda bulunuyor komşular. Oysa gece havuzda martılar kargalar yıkanıyor, sokak kedileri kumu ve havuzu kullanıyor ama söz konusu kedimin orada dolaşması olunca uyarıda bulunuyorlar. Tatsız olaylar oldu anlayacağınız. Bu arada sitenin etrafıında sokak köpekleri var. Onları beslerken kıllanan neden daha uzakta beslemiyorsunuz diyenler. Belediye buradaki köpekleri toplatsın diyenler. Zehirleyeceğim diyenler. ( Köpekler arasında alan kavgası olduğu ve alan dışına çıkan köpek grubunun diğer köpekler tarafından hırpalanacağını bilmeyen tipler ) Açıkçası sitede ben yaşarım benden başka her şeye ölüm formatlı insanlar var arada .
Gezi Parkı olayları patlayınca bu insanlarında ne kadar içi kof olduklarını anlamış olduk böylece. Sen etrafındaki doğal hayat için her türlü aksiliği yap akşamları kalk ağaçlar için eylem yap. Bu kadar iki yüzlülük. Bu arada garibim kedimizde bizi anladı zor durumda kalmayalım diye havuz kenarına gitmiyor. Ama mutlu muyum. Evet. Diğer kedilerim evde bahçede mutlu. Sokak kedileri için evin girişinde mama ve suyumuz hazır ( sitedekiler kıllansa bile ) Köpekleri de besliyorum.
© copyright 2005 - 2026